Не съм на първа линия в битката с коронавируса, на

...
Не съм на първа линия в битката с коронавируса, на
Коментари Харесай

Доктор от Пирогов: Веселяците в кръчмите да знаят, че леглата в болниците са заети

" Не съм на първа линия в борбата с ковид, на втора линия съм. Но ние се занимаваме в отделението с някои от затрудненията на Covid - инфаркти, инсулти и със запушвания на кръвоносни съдове. Ситуацията последователно ескалира и се връщаме към пика от през ноември предходната година ".

Това сподели пред БНР доктор Иван Мартинов, шеф на поделение по Инвазивна кардиология в Пирогов.

В обществените медии доктор Иван Мартинов се обръща към " веселяците в кръчмите, в случай че им се наложи да търсят ортопедична или кардиологична помощ, няма къде. Леглата са заети с Covid пациенти.

Затова играта на съветска рулетка е извънредно време да спре или да се отиде към цялостно затваряне, тъй като сега над 100 хиляди души са карантинирани, заболели в къщи или приети в болница, или интубирани и десетки хиляди медици са ангажирани да ги лекуват. Covid -19 ще измести всички други заболявания...война е.... ", написа той.
Д-р Мартинов предизвести, че местата за всевъзможни други заболявания понижават и в случай че нещо друго се случи на човек, поради експанзията към стационарите с Covid, няма по какъв начин да му се помогне.

" Това е безконтролно държание и то е съзнателно от време на време, от лекари в това число. Обществото не осъзнава, че това е обща болест ", съобщи каридологът в " Преди всички ".

По думите му хората би трябвало да знаят, че имунизациите са ефикасни и са утвърдени след многочислени клинични изследвания, като за РНК имунизациите те са при над 70 000 000 души, а при нас ние в кардиологията направихме изследване при 20 000 души и данните са достоверни и се потвърдиха от поставените над 3 млн. дози сложени ваксини.

Според него доста по-сериозни са сърдечно-съдовите затруднения при Covid. Той уточни, че тази Делта вълна е доста по-тежка като клиника до момента, тъй като болестта се развива стремително.

Д-р Мартинов прикани по-скоро да има локдаун, тъй като очевидно с имунизацията вървим доста постепенно, а и хората се струпват на едно място, за се имунизират, а това още повече популяризира заболяването.

" А политиците в този момент мислят единствено за изборите. Ще стане неизбежен локдаун, само че при трагични условия ", съобщи още началникът на отделението по Инвазивна кардиология в Пирогов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР