Не съм много убеден, че всички приказки за отваряне на

...
Не съм много убеден, че всички приказки за отваряне на
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Дано имат ясен план какво да правят със съдебната реформа

" Не съм доста уверен, че всички приказки за отваряне на Конституцията са доста повече от един горделив етикет. Дано имат явен проект какво да вършат със правосъдната промяна ". Това заяви изпълнителеният шеф на " Галъп интернешънъл " Първан Симеонов през БНР

" Защо би трябвало да вършим нов преход? Кое ни дава легитимността да считаме, че можем да рестартираме страната? Кое ни кара да имаме увереността, че можем да рестартираме страната, освен това да я рестартираме по облика и сходството на политически сили и дейци, които могат да се окажат прекомерно краткотрайни. ", добави още социологът.

Според него ако бързаме да сменим Конституцията преди някакви избори, това значи обезценка на нормите, на правото, на законотворчеството. Ако има такова бързане - би ме тормозило, акцентира Симеонов. 

" Не разбирам за какво би трябвало да променяме Конституцията, даже за правосъдната промяна. Изключително песимистичен съм. Човешкият капитал мъчно ще бъде заменен, както и да сменяме структурата на нещата. Сменяйки формата, не знам по какъв начин тъкмо ще сменим наличието. Разбира се, би трябвало да вършим промени ". 

" Не отива на хора, които в цялото си политическо битие са говорили за правосъдна промяна, край правосъдната промяна да демонстрират и подобен вид правна мисъл. Тя евентуално има своите оправдания - за завършек на феодализацията и прочие, само че наподобява на опит за служебно ограничение на демократични права, в тази ситуация на правото да бъдеш избиран.

Второ - за служебните кабинети - не съм последовател да се пипа нещо, което явно работи и то тъй като съответният президент не ни харесва. Всеки път, когато някой стартира с забележим настоящ партиен интерес да пипа някакви правила, най-после нещата се обръщат против него. Ще ми се да го припомня. Политическият разбор сочи, че край правосъдната промяна ще има опит за пробутване на настоящи политически знаци. Това са символни борби, основно насочени към това ПП-ДБ да не губят електорат, тъй като е ясно, че от тази сглобка цената в последна сметка заплащат те и ще се опитат през всевъзможни знаци да компенсират това ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР