Не съм извършил нищо, с което да съм накърнил международно

...
Не съм извършил нищо, с което да съм накърнил международно
Коментари Харесай

Пеевски отрече да е участвал в корупционни действия

Не съм направил нищо, с което да съм уязвил интернационално приети човешки права, не съм държавен чиновник и не съм взел участие в корупционни дейности, като публикуваните претекстове за наложените наказания не съдържат нито един правилен факт. Така бившият народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски разяснява наложените му от Съединени американски щати наказания в отворено писмо до медиите. 

Припомняме, че Съединени американски щати постановиха наказания против Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, както и всички, свързани с тях компании и организации. В документа от финансовото министерство на Съединени американски щати се показва, че Пеевски и Божков са крупни български олигарси. Бившият народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски е избран като олигарх, който постоянно е взел участие в корупция и се е договарял с политици да им обезпечи политическа поддръжка и позитивно медийно отразяване в подмяна на отбрана от наказателно следствие. Илко Желязков, като някогашен заместник-шеф на Държавната организация за механически интервенции, е работил като дясна ръка на Пеевски. Санкциите обгръщат общо 65 български физически и юридически лица. Освен че се блокира цялата благосъстоятелност и право на благосъстоятелност и други собственически права на тримата, против Пеевски и Желязков и членовете на фамилиите им е издадена възбрана за влизане на територията на Съединените щати. 

Пеевски дефинира включването му в санкционния лист от страна на САЩ като безусловно недопустимо и тенденциозно. 

" Наясно съм, че ангажираният забележителен финансов и политически запас от страна на медиен олигарх и приватизатор, парадиращ с положителните си контакти, които употребява против своите съперници, е съдействал за дискредитирането ми. Информация за това какво се готви, участва от дълго време в неговите медии и за мен случилото се през днешния ден не е изненада. Уведомил съм юристите ми в Съединени американски щати и ще подхваща всички законови дейности против този акт ", написа още в позицията на Делян Пеевски. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР