Не съм извършил никакво престъпление. Не се признавам за виновен.

...
Не съм извършил никакво престъпление. Не се признавам за виновен.
Коментари Харесай

Соченият за стрелец на Митьо Очите проговори в съда

Не съм направил никакво закононарушение. Не се признавам за отговорен. Не съм направил нищо. Това сподели пред съда Георги Иванчев, който изиска по-лека мярка за неотклонение, написа " Флагман ". Иванчев е главният обвинен за стрелбата против Димитър Желязков-Митьо Очите в ресторанта “4 You ” в Слънчев бряг на 8 юни 2016 година Припомняме, че Очите дълго време бе на ръба сред живота и гибелта, само че в последна сметка оцеля.

Днес Специализираният углавен съд прегледа още веднъж случая на Георги Иванчев. Той е с мярка за неотклонение „ задържане под стража” към този момент съвсем година и четири месеца. Съдът обаче още веднъж удостовери мярката с аргумента, че има действителна заплаха Иванчев да извърши друго закононарушение.

Освен това 32-годишният дупничанин към този момент е бил осъждан за тежко закононарушение. Присъдата очевидно не е изиграла превантивна роля, посочи съдията.

Според него има задоволително обосновани доказателства, че Георги Иванчев е причинител на закононарушенията, по които е обвинен. А те са три – присъединяване в проведената незаконна група на Божидар Кузманов-Божо Кравата, нелегално владеене на огнестрелно оръжие и опит за ликвидиране.

Иванчев съобщи пред съда, че не е отговорен за нито едно от закононарушенията, по които е обвинен.
Адвокатът му Росен Желязков изясни, че групата на Димитър Желязков е нападнала заведението на 8 юни предходната година, което обаче по неразбираеми аргументи не се взема поради от проверяващите органи.

Хората на Очите са възнамерявали офанзивата в централа на охранителната компания „ Аркус” в продължение на часове. След това въоръжени с мачете и други оръжия и водени от шпиц команда са нападнали ресторанта.

Моят подзащитен се е почувствал атакуван – изобщо не е изработен опит това да бъде разследвано, посочи адв. Желязков. По думите му нападението над ресторанта е било добре планувано и било съвсем като военно мероприятие.

Той се оплака, че проверяващите не са взели поради настояванията на отбраната.

Според адв. Желязков мярката задържане под стража в тази ситуация е несъответстваща и задачата й е изкривяване на душeвността и даже мъчение на Георги Иванчев.

И юристът, и подзащитният му желаеха по-лека мярка за неотклонение, като показаха, че домакински арест би бил подобаващ.

Прокурорката обаче не се съгласи. Тя посочи, че доказателственият материал сочи без съмнение Георги Иванчев като причинител на закононарушенията, в това число и техническите експертизи.

В последна сметка съдът реши, че настояването на обвинения за по-лека мярка не може да бъде почетено и го остави в ареста. Адвокатът съобщи, че ще апелира пред въззивната инстанция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР