“Не съм извършил нарушение по Кодекса за професионална етика на

...
“Не съм извършил нарушение по Кодекса за професионална етика на
Коментари Харесай

Мангъров до БЛС: Трябва да бъда отличен и поощрен, а не да ме обвиняват

“Не съм направил нарушаване по Кодекса за професионална нравственос на лекарите в България ”. Този безапелационен отговор дава доцент в защитното си мнение пред Българския лекарски съюз, който стартира следствие против него, предава.

Инфекционистът, че е направил голям брой погрешни изказвания за ковид и пандемията. Според доктор Петър Петров доцентът не работил в полза на живота и физическото здраве на пациентите и уронвал достойнството и достолепието на лекарската специалност. Сигналът се базира на изявление на Мангъров, в което твърди, че имунизациите не са ефикасни, документите са дискриминация, а тестванията за деца са ненужни. Във вторник изтича срокът, който дадоха от БЛС на доцент Мангъров за пояснение, той внесе отговора си през днешния ден.
Учен със специфична покана към доцент Мангъров и всички скептици и конспиратори в съществуването на Коронавирус
Българският академик доктор Аспарух Илиев, който оглавява лаборатория към университета в Берн, Швейцария, насочи предложение към лекарите, ко...

В мнението си твърди, че сигналът против него няма нито правно, нито морално съображение. Публичните изяви на Атанас Мангъров заплашвали публичното здраве у нас, се твърди в обвиняването. Той обаче е безапелационен, че професионалното му мнение е израз на вътрешното му разбиране. Мангъров е упрекнат още, че доста от мненията му са погрешни от научна и епидемиологична позиция. Неетично било да се подават такива сигнали, отвръща той.

В сигнала си доктор Петров се уповава на член 3 от Етичния кодекс на лекарите, който гласи, че “лекарят работи в полза на живота и здравето на пациента ”. Доц. Мангъров отхвърля да е нарушил този член, защото обвинителят му не е бил негов пациент. А съгласно инфекциониста недоволства може да подават единствено пациентите му. Д-р Петров обаче вижда нарушаване и на текст от кодекса, съгласно който “лекарят спомага за популяризирането на здравословен метод на живот и публичната хигиена ”. Именно въз основа на този член пък доцент Мангъров трябвало да бъде отличен и насърчен за активността си, твърди самият той в отговора си до БЛС.

Петров упорства инфекционистът да понесе оптималното по тежест наказване от Централната етична комисия. То планува неодобрение и санкция в размер от 1 до 5 минимални работни заплати, както и да бъде премахнат от регистъра за три месеца. Много медицински аспекти още не са изцяло изяснени и се следят спорни мнения и резултати от научни проучвания и тъкмо по този начин работи науката, дава отговор Мангъров. “Срещат се разнообразни отзиви и се показват разнообразни доказателства, с цел да се откри дейно и безвредно за пациента решение ”, написа инфекционистът.

От началото на пандемията у нас Мангъров показва друго мнение от това на сътрудниците си. Лекарят е срещу наложителната имунизация и имунизирането на деца. През лятото бе излязъл и на митинг против Коронавирус ограниченията.
Щом не споделят баста, когато Мангъров дрънка, българските лекари ще си теглят тъгата КОВИД
Още 2-3 месеца и светът ще записва втора годишнина от експлоадирането на пандемията КОВИД-19. И този факт ме кара да си задам следният в...

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР