Не съм искала да бъда Невена Коканова. Винаги съм искала

...
Не съм искала да бъда Невена Коканова. Винаги съм искала
Коментари Харесай

Гергана Стоянова: Животът е като театрално представление - играеш днес, утре го няма

„ Не съм желала да бъда Невена Коканова. Винаги съм желала да бъда Гергана Стоянова “.

И съумява. Познаваме я като актриса и водеща, чуваме гласа ѝ през GPS навигацията, в телевизионните реклами, озвучава аудиокниги, филми и сериали, освен това разнообразни функции в тях. Гласът ѝ е употребен и в речевия синтезатор, който оказва помощ на незрящи хора да работят с компютър и телефон.

Снимка: Гергана Стоянова, персонален списък

В живота си обаче извършва само ролята на Гергана Стоянова . Онази Гергана – мечтателка от дете, устремена и вярваща, че всичко е допустимо, когато в действителност го пожелаеш и се постараеш за него. Казва, че мечтае по един ден или една седмица, след което прави проекти, с които да сбъдва.

За тази Гергана – вдъхновяваща и неуморима, ви описваме в поредицата „ Жените на България “ .

Снимка: Гергана Стоянова, персонален списък

Заради динамичността, в която живее, се срещаме за изявление във фитнеса. Тренира най-малко 3 пъти в седмицата и  избира денят ѝ да стартира с придвижване за добър тонус, след което продължава с дублажите и плановете.

Гергана е родена в Бургас, където приключва колеж за дизайн на облекло. Като ученичка основава лични сбирки, с които печели състезания за фешън дизайн. Това ѝ оказва помощ след време да отвори шивашко ателие и да продава облекла, като редом работи за реализация на задачите си, свързани с изкуството и медиите.

Снимка: Гергана Стоянова, персонален списък

Пътят ѝ стартира незабавно след довеждане докрай на гимназията, когато записва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Надежда Сейкова и доцент Илия Добрев. Дипломира се през 1994 година и стартира работа в театъра в Пазарджик.

Известната стилистка има вяра, че колкото и да си надарен, от време на време е нужна доза шанс, с цел да те виждат

За да си помогне финансово, редом играе в представления и шие облекла. По-късно стартира работа в „ Сълза и смях “ и когато закриват театъра, с цел да го трансфорат в открита сцена, прави шивашкото ателие. То работи в продължение на 4-5 години, до 2000 година, когато става водеща на предаването за изкуство и просвета „ Иначе “ по Би Ти Ви и по този начин до 2006 година

„ Ето какъв беше пътят на едно нормално момиче от Долно Езерово и по какъв начин протече животът му, тъй че гласът му да се чува по всички радиостанции и малките екрани в страната и лицето му да бъде разпознаваемо “, споделя Гергана.

Водещата на " Преди обед " - такава, каквато не я познавате, споделя за себе си в поредицата " Жените на България "

Казва, че триумфите си не дължи само на гений, шанс или контакти, каквито даже не е имала при започване на кариерата си, а тъй като е полагала доста старания и непримиримост.

Снимка: Гергана Стоянова, персонален списък

„ Бях смела, само че и имах вяра, макар че не можех да си разреша платени фантазии – такива бяха уроците по пиано, да вземем за пример “, споделя актрисата.

Затова пък през днешния ден тя не стопира да прибавя нови занимания към програмата си. Вдъхновява се елементарно, което прави и описът с интензивности още по-дълъг – с изключение на, че има уроци по пеене, работи върху авторски пиеси, написа детски приказки, тя намира време и за уроци по испански цели три пъти в седмицата.

Снимка: Гергана Стоянова, персонален списък

Изглежда, че всекидневието ѝ не е цялостно със задания, а по-скоро с удоволствия, които стартират в 7 ч. сутринта в понеделник и завършват в среднощ в неделя.

След 12 години отпред на " Жената през днешния ден " Ана потегля самоуверено към цифровото бъдеще

„ Трябва да свърша толкоз доста неща – животът минава като един момент. Представлението се играе през днешния ден, на следващия ден към този момент го няма “, споделя Гергана.

За актрисата обаче културата е най-важна. Телевизията, да вземем за пример, не ѝ липсва, тъй като в никакъв случай не е желала да бъде на екран непременно. Театралната сцена обаче е друга магия.

Снимка: Гергана Стоянова, персонален списък

„ Когато това изкуство влезе в сърцето ти, то остава там вечно. В театъра съм като вкъщи си “, споделя Гергана, която има значително гении, само че детската ѝ фантазия е била да бъде преподавател.

Снимка: Гергана Стоянова, персонален списък

Тя може би намира проявяване през днешния ден в самодейността, която основава „ Аз изучавам, имам вяра, мога, знам “ – мотивационните семинари, които към този момент три години я срещат с ученици от цялата страна.

 Гергана Стоянова Снимка: Гергана Стоянова, персонален списък

„ Общуването с децата ме държи в кондиция – да даваш познания, сила, опит и любов е най-великото нещо на света – това поддържа духа млад и насочен “, безапелационна е актрисата.

Друга нейна фантазия е да демонстрираме триумфите и положителните вести за децата на България, тъй като смисълът, вярата и бъдещето са в тях. Гергана е извънредно прочувствена и това се усеща през целия ни диалог, само че не се и пробва да бъде друга. И не трябва. Неповторима е.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР