Не съм искал да убивам Мария и много съжалявам, каза

...
Не съм искал да убивам Мария и много съжалявам, каза
Коментари Харесай

Убиецът на Мария от Горна Оряховица иска в килията, страхувал се за живота си

Не съм желал да умъртвявам Мария и доста скърбя, сподели в правосъдната зала упрекнатият за бруталното закононарушение в Горна Оряховица Николай Кънчев. На 10 ноември след среднощен ваучър в апартамент той преби до гибел от ревнивост 45-годишната си другарка и счупи черепа на домакина Светлин Спасов.

После се укри, само че бе хванат от полицията и се снабди с най-тежкото обвиняване - за съзнателно ликвидиране, осъществено по изключително непосилен за жертвата метод и с изключителна свирепост. Според съдебно-медицинската експертиза ребрата на Мария били натрошени, а гибелта настъпила в резултат на продънен бял дроб.

Николай, който от няколко месеца бил незает, а преди този момент работел на бензиностанция в Горна Оряховица, бе доведен в залата с белезници на ръцете и краката. Той не сподели дума пред очакващите го кореспонденти. Изненадващо служебният му бранител Росен Илиев се съгласи с поисканата от прокуратурата мярка. " Тя е обоснована, не тъй като подзащитният ми признава виновност, а тъй като има терзания за живота си ", сподели юристът. Според него правната подготовка на действието е неправилна. Не става дума за съзнателно ликвидиране, а за гибел, настъпила в резултат на нанесен побой, което се санкционира доста по-леко.

На въпрос на арбитър Теодор Милев Николай Кънчев отхвърли да е подвластен от опиати. Каза и че във съдбовната нощ не са се друсали.

Съдът го остави за непрекъснато в ареста. Определението не е дефинитивно и може да се нападна пред Апелативния съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР