Не съм идвала в Пловдив от 10 години, когато бяхме

...
Не съм идвала в Пловдив от 10 години, когато бяхме
Коментари Харесай

Елена Папаризо: Взимам дъждобрана, ще потанцувам на Франкофоли преди да изляза да пея

„ Не съм идвала в Пловдив от 10 години, когато бяхме тук с групата ни „ Антик ”. За този интервал градът доста се е трансформирал. Има толкоз доста история тук, за разлика от София ”, показа певицата Елена Папаризо в диалог на родния си гръцки със зам.-кмета Пламен Панов.
Прочетете още
Тя е измежду звездните реализатори, които идват в Пловдив за „ Франкофоли ”. Фестивалната стратегия стартира през днешния ден на Гребната база от 19 ч., а на сцената ще излязат българската група Молец, Имани, LP, дуетът Bon Entendeur и любимката на българската аудитория Елена Папаризо.

Елена се срещна с публицисти часове преди да пее. Пожела си да няма дъжд, да има доста хора и доста музика.

„ Аз съм се подготвила, нося си дъждобран и ще дойда на Гребната база по-рано, с цел да потанцувам преди да се включа в концерта. Защото музиката няма народност, а езикът на тялото е повсеместен и ние можем да изразим с него доста неща ”, сподели Папаризо и добави, че татко ѝ говорел единствено шведски и гръцки, когато фамилията ѝ емигрирало. Когато пътували към родната Гърция, той употребявал жестове, с цел да се схваща с хората.

„ Щастлива съм, че съм тук, тъй като България ми даде доста.  Още помня 12-те точки, които получихме на песенния конкурс Евровизия. Победата ми оказа помощ доста, само че тя не е задоволителна. Трябва доста труд – и като музикант, само че и като човек ”, показа певицата. Тя призна, че когато преди 20 години почнала соловата си кариера, ѝ е било доста мъчно и постоянно заставала в ляво или в дясно на сцената.

В програмата си Папаризо е присъединила както знакови части от интервала на Антик, по този начин и песни от новия си албум.   На въпрос кои са обичаните ѝ песни, тя показа, че всички изпети песни са нейни бебета.

„ Ще бъде хубаво, ще танцуваме доста. Нека хората дойдат ”, насочи поканата си Елена и даже попя за присъстващите.

Организаторът Христина Спасова пък благодари на Община Пловдив и фондация " 2019 " за помощта и благодари, че интернационалните уредници на Франкофоли още веднъж са се доверили на нея и сътрудниците ѝ.

" Чест е за нас, че в годината, в която България отбелязва 30-годишнина от присъединението си към франкофонското семейство, градът ни ще бъде хазаин на Франкофоли. Имах среща с представители на хотелиерския бизнес, които споделиха, че няма свободни места.  Франкофоли е един от гвоздеите на фестивалното лято през 2023 година ", сподели зам.-кметът Пламен Панов. Пожела триумф на уредниците и прикани всички, които ще дойдат на концерта да се запасят с дъждобрани.

" Радвам се, че Христина Спасова върна фестивала след 3-годишна пауза. Изисква се и храброст да го реалокира тук. Много е хубаво - към този момент мина Франкофоли в Люксембург, в този момент тече в Монреал, а следва изданието и във Франция, в Ла Рошел. Пловдив е доста хубав град и сме признателни за цялата сила, която получаваме ", сподели шефът на огромния фест Франкофоли Жерар Пон.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР