Не съм и няма да бъде бухалка в ръцете на

...
Не съм и няма да бъде бухалка в ръцете на
Коментари Харесай

Рашков: Не съм и няма да бъде бухалка в ръцете на когото и да е

" Не съм и няма да бъде бухалка в ръцете на който и да е ". Така вътрешният министър Бойко Рашков разяснява A рецензията към структурата на КПКОНПИ, която беше препоръчан да оглави, че тя ще се трансформира във " втора прокуратура и бухалка ". По думите му той надали ще може да бъда използван като средство, както при предходните ръководства са били употребени институциите. " Преди ръководството имаше мутренски темперамент, изрази, изказ и така нататък Сега нещата са разнообразни ", акцентира силовият министър.

Той беше безапелационен, че не е обезпокоен дали ще получи политическа поддръжка за поста. " Да ви кажа искрено, това не е паника за мен и повярвайте ми, аз ще приема и едното и другото – и в случай че получа и в случай че не получа поддръжка. Ако не получа поддръжка - това няма да повлияе на душевното ми положение по никакъв метод ".

Вижте какво сподели още той в изявление пред Нова телевизия:

Проследихте ли митинга от четвъртък вечерта, по какъв начин бихте оценили реакцията и работата на полицията?

Мисля, че реакцията и работата на полицията е съвършена, освен на тази демонстрация през вчерашния ден. Изобщо като държание те са си на мястото. Няма излишно използвана физическа мощ, няма потърпевши жители и то това е от 1 година насам.

Имаше обаче изказвания от депутати, че не е имало задоволително служители на реда и че не са били съответно предпазени. Съгласни ли сте с тази теза?

Не. Мисля си, че разстановката на силите е направена както би трябвало по проект. Лично аз не забелязах пропуски в работата на служителите на реда.

Нека да обърнем внимание на случилото се в Перник, където младо момче е упражнявало, твърди се, систематичен тормоз над доста хора. 23 обвинявания, нито една присъда, за какво няма никакво правораздаване, за какво няма осъдени и за какво няма чувство за правдивост?

Една от аргументите е, че неговият татко е прокурор. Най-вероятно неговите сътрудници прокурори не са желали да изпадат в спор с него и това момче очевидно е нападателно е било защитавано по някакъв метод. Прокуратурата не се е постарала да стартира бързи дейности по следствието. Имало е каузи, които са формирани за побоища и за причиняване на телесни повреди за напълно почтени жители, демонстративно със снимане на това мъжество, заснемано по улиците на Перник. евентуално се е гордял с това, което е правил. Прокуратурата е направила отказ в Перник и тези каузи много време са преседели във Върховен касационен съд. И когато случаите започнаха да получават гласност небрежно набързо започнаха делата да се движат. Пита се за какво? не може ли незабавно, тъй като в случай че бяха подхванати дейности неотложно при първия случай, нямаше да има първи и втори и трети. Малко се знае, само че тези дни, ми демонстрираха един клип, където – нека не е монтаж – този същия юноша е бил служител на реда, който дирекция вътрешна сигурност откри, само че ние не намерихме заявителки материал от този служител на реда. Аз държа този случай да бъде обяснен, най-малкото за какво този служител на реда е мълчал досега до момента.

Вашите допускания какви са?

Версиите може да бъдат разнообразни – от боязън до някакво съучастничество в нещо, не мога да кажа към този момент, следва инспекция.

Вие казвате, че прокуратурата носи една от главните виновност в тази ситуация, само че наши източници настояват, че жалбите против бияча са били късани и хвърляни в кошчето от локалната полиция, че доказателствата са показвани на който би трябвало. Имате ли такава информация, можете ли да я потвърдите?

Нямам информация, ние скоро сменихме управлението в Перник. Това, което ми казвате, аз ще разпоредя незабавно да бъде тествано.

Също по този начин знаете какво споделя кметът на Перник – ще желае помощ извън, в случай че пернишката полиция не може или не желае да се оправи с хора, които бият почтени в Перник. Не може или не желае полицията да се оправи?

По-скоро от случаите, с които ме срещнаха, жителите не смеят да се оплачат публично. Вероятно в действителност там царува сковаващ боязън да потърсят подпомагане от полицейските служби. евентуално се преценяват с това събитие, че този юноша е наследник на прокурор от окръжната прокуратура в Перник.

И да поговорим за бащата на бияча, знаете, че е бил съден и оневинен за лихварство. Би ли следвало и той да се отдръпна от поста си – персоналното Ви мнение?

Какво да ви кажа – младежът е пълновръстен и да дава отговор за постъпките си. Въпрос е на морал дали татко, който е прокурор и е отгледал този юноша, ще постъпи по този метод.

Време ли е да търсим морал и в различен един случай, с който доста интензивно се занимавахме последната седмица – открити и арестувани ли са нарушителите и знае ли се какви са претекстовете да извършат този побой?

Там е много сериозен случай, водим много интензивно следствие. Извършителите, биячите. са в ареста всички.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР