Не съм чувала нищо по-смешно от цитата: България спаси Украйна.

...
Не съм чувала нищо по-смешно от цитата: България спаси Украйна.
Коментари Харесай

Нинова: Не съм чувала нищо по-смешно от цитата: „България спаси Украйна”

„ Не съм чувала нищо по-смешно от цитата: „ България избави Украйна ”. Как си представяте, че България с боеприпасите от „ Арсенал ” е избавила Украйна, където се изсипаха милиарди ”. Това съобщи пред водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка с даването на оръжия за Украйна от България.

„ Нашата позиция е, че даването на оръжие за Украйна значи удължение на войната. Чуйте какви гласове – Еманюел Макрон и канцлера Олаф Шолц обявиха: „ Няма да прекратим разговора, ще водим диалози с Путин. Тяхно решение е да дават танкове ”, сподели Нинова във връзка продължаването на дипломатическите старания за реализиране на спокойно решение на войната в Украйна и даването на военна помощ на нападнатата страна.

„ Нека всички, които приказват, че сме изнасяли оръжие за Украйна, да извадят един документ – от където желаят. Те подлежат на един режим, минават през една комисия ”, сподели Нинова и разясни, че държавното управление е изнесло оръжие за 2 милиарда лева за 60 страни, за които има позволение да изнася. „ Те ни дават документ, че го купуват за себе си. След като станат притежатели, те могат да го подаряват, продават – ние нямаме право да пожелаваме информация ”, добави тя.

„ За да тръгне един експорт на оръжие от България, би трябвало да са известени ДАНС, Разузнавателното ръководство на военното министерство, Министерство на вътрешните работи, Министерство на външните работи ”, разясни тя.

Относно рецензиите на досегашния водач на ПЕС и някогашен ръководител на Българска социалистическа партия Сергей Станишев, тя сложи няколко въпроса, на които да отговори той.

„ За идващия парламент ние ще работим за повишение на резултата. Разбирам загрижеността на Сергей Станишев, само че той за какво вкара най-дясната мярка – плосък налог. Шест пъти сме го внасяли в Народното събрание, с цел да отпадне и няма болшинство. С решението на кой групов орган се прегръщаше с Лютви Местан. По негово време в ПЕС избухна голям скандал – Катар гейт. Като отговори на тези въпроси, да заповяда в Българска социалистическа партия ", сподели Нинова.

„ Мен борбите ме зареждат, когато няма борба ми е скучно ”. Избор на ръководител на Българска социалистическа партия ще има след година и половина. След 1,6 година всички кандидати за поста са добре пристигнали ”, провокира тя претендентите за водач на Левицата.

В началото на изявлението Нинова изреди като огромни заслуги някои от стъпките на партията. „ В този парламент успяхме да проведем обществената си политика. Струва 80 млн. лв.. При този бюджет, който има страната, това ще влезе в действие от 2024 година Помощта с безплатните учебници ще засегне 282 000 деца. Под напън на Българска социалистическа партия се усили минималната работна заплата. Организирахме опозиция и спасихме детските ясли от закриване. Общински лечебни заведения, читалища – получиха поддръжка за цената на тока, тъй като те са на свободния пазар ”, сподели Нинова.

Запитана за коалиция с Политическа партия и Демократична България, тя съобщи: „ Опарихме се, натрупахме комплициран опит в такава коалиция, само че сме удовлетворени, че това, което поехме като задължения, свършихме работа ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР