Не съм човек, който търси да скача от един проблем

...
Не съм човек, който търси да скача от един проблем
Коментари Харесай

За да защити нов спорен законопроект, Валери Симеонов атакува и МОСВ

Не съм човек, който търси да скача от един проблем на различен, правя си работата както я разбирам като политик. Така водачът на НФСБ, някогашен вицепремиер и сегашен народен представител Валери Симеонов разяснява по какъв начин по този начин до момента в който води шумната борба за хазартния бизнес прокарва и законопроект, който да обезпечи работата на десетки ВЕЦ-ове тук-там, където от работата им са застрашени доста значими биосистеми. Законопроектът мина всички четения на равнище " комисия " в Народното събрание и следва да бъде дефинитивно гласуван в пленарна зала.
, само че незабавно нападна: " ". И разви пред Българска национална телевизия тезата, че в министерството били инфилтрирани хора, които бойкотират развиването на страната.
Според Симеонов, той внесъл ремонти, тъй като било безумство 43 Водноелектрическа централа от общо " 160 някъде " да работят до момента, само че в този момент трябвало да спрат работа. Когато са пуснати, те са имали всички позволения, само че в този момент единственият им грях бил, че им изтекло разрешителното, съгласно гледната точка на народния представител. " Една група зелени ректьори, да не кажа по-силна дума, желаят да ги спрат ", акцентира някогашният вицепремиер.
На въпрос има ли политическа поддръжка, депутатът отвърна, че " в този момент ще забележим ”, само че България била с измислени естествени типове – " оказа се, че в България има рисове, по високите блокове на Бургас скачат рисове да ловят хора. От тези нелепости се вадят пари ". и продължи с думите, че " не може " един рибарски клуб да дефинира какво да става, очевидно визирайки съдружие " Балканка ".
Припомняме, че Симеонов желае да прокара законодателните си промени не през Закона за водите, а през преходните и заключителни разпореждания на Закона за безвредно прилагане на нуклеарна сила. Депутатът не отговори на телефона си при опитите на Actualno.com да го потърси за коментар за какво се подхваща подобен заобиколен път на законова смяна.
Предлаганата от Симеонов смяна е следната " Разпоредбите на член 118ж, алинея 1, т.4 и т.5 от Закона за водите не се ползват за водовземане, за което към 9 август 2010 е издадено надлежно позволение " при тогавашния ред на Закона за водите. Въпросният член 118ж от Закона за водите, признат през 2010 година, открива по кое време не е разрешено " водовземане от повърхностни води за произвеждане на електрическа енергия " - главен механизъм за контролиране на нароилите се през последното над едно десетилетие МВЕЦ-ове. Точка 4-та не разрешава производството на електрическа енергия от води в предпазени зони - води за " отдих и водни спортове ", или такива, избрани за " запазване на местообитания и биологични типове ". Точка 5-та от възбраната препраща към " задачите за запазване на околната среда във връзка с количеството и качеството на водите ". Те включват ограничаване на замърсяване и зауствания, " попречване на утежняването на положението " на всички повърхностни и подземни водни тела.
Какво тъкмо отвръщат и Министерство на околната среда и водите, и природозащитници на това желание – припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР