Не съм чел официалният доклад на Медицински одит. За съжаление

...
Не съм чел официалният доклад на Медицински одит. За съжаление
Коментари Харесай

Д-р Стоян Борисов: Неуспешната интубация на починалата родилка не е лекарска грешка

Не съм чел формалният отчет на Медицински одит. За страдание интубацията е била несполучлива. Но тя не се води лекарска неточност. Има доста случаи, при които интубацията не е сполучлива. Това сподели основният секретар на БЛС доктор Стоян Борисов по БТВ във връзка умрялата родилка в Плевен.
Както няма двама хора идентични в света, по този начин няма анатомично дадени хора. Не можем лекарите в света да предвидим всичко на 100 %. При цялостна упойка, анатомията на врата се трансформира. Те не могат да подсигуряват на 100 %, че интубацията ще е сполучлива. Съдът и прокуратурата ще реши дали има лекарска неточност. Видя се, че няма никаква акушеро-генекологична виновност. Семейството може да реагира по всевъзможен метод. Този случай ще бъде отвеян към БЛС.

Не съм осведомен със случая на другата умряла родилка в Сливен. Наблюдава се мощно съмнение към цялата здравна система. Всеки минус се приписва на лекарите. Обяснете ми по какъв начин би могло да стане „ скачане по стомах “? Това значи лекарят да скача върху корема на дамата. Силен напън е напълно друго. Може да е имало по-силен напън, само че не е било „ скачане по корема “. Този способ не е неразрешен. Може да има травматизъм, само че може и да няма.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР