Не съм чел Mоята борба, уверява бившият американски президент, но

...
Не съм чел Mоята борба, уверява бившият американски президент, но
Коментари Харесай

Копира ли Тръмп Хитлера? Съдът на Колорадо отряза за Белия дом

Не съм чел " Mоята битка ", твърди някогашният американски президент, само че Ивана издаде, че книгата на фюрера била на нощното му шкафче

Върховният съд на Колорадо разгласи, че някогашният президент Доналд Тръмп няма право да се кандидатира за Белия дом според клаузата на Конституцията на Съединени американски щати за въстание. Отстрани го и от бюлетината за първичните президентски избори в щата, като по този метод приготви евентуален конфликт в най-висшата правосъдна инстанция на страната, която да реши дали водачът за номинацията на Републиканската партия (РП) може да остане в конкуренцията, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Решението на съда отбелязва първия случай в историята, когато раздел 3 от 14-ата корекция е употребен за дисквалифициране на претендент за президент.

" Мнозинството от съда смята, че Тръмп е дисквалифициран да заема президентския пост според раздел 3 от 14-ата корекция ", написа в решението на съда.

Най-висшата правосъдна инстанция на Колорадо анулира решение на арбитър от областен съд, който откри, че Тръмп е подбуждал към въстание поради ролята си в нападението против Капитолия на 6 януари 2021 година, само че съобщи, че той не може да бъде изключен от изборните описи, защото не е ясно дали наредбата е предопределена да обхване президентския пост.

Съдът отсрочи решението си до 4 януари или до произнасянето на Върховния съд на Съединени американски щати по делото.

Адвокатите на Тръмп бяха дали обещание да апелират всяка дисквалификация неотложно пред Върховния съд на Съединени американски щати, който има последната дума по конституционните въпроси.

Доналд Тръмп съобщи през вчерашния ден,  че в никакъв случай не е чел манифеста на Адолф Хитлер " Mоята битка " ( " Mein Kampf " ) и не цитира немския деспот, когато споделя, че незаконните имигранти в Съединени американски щати тровят и унищожават кръвта на Америка, съобщи организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

На протест в Айова Тръмп - явен водач в конкуренцията за президентската номинация на Републиканската партия - повтори изразите, които е ицползвал за незаконните имигранти, които бяха подложени на критика, че са ксенофобски и сходни на езика, употребен от Хитлер.

" Това е правилно. Те унищожават кръвта на нашата страна ", съобщи Тръмп пред навалица от поддръжници в град Ватерло, щата Айова. " Няа тях не им харесва, когато споделям това. Никога не съм чел " Моята битка ". Тръмп сподели, че Хитлер е употребявал езика " по доста по-различен метод ".

В " Моята битка " Хитлер написа през 1925 г: " Всички велики култури от предишното са починали единствено тъй като първичната креативна раса е измряла от отравяне на кръвта. "

В публикация от 1990 година в списание " Венити Феър " се твърди, че Ивана Тръмп, първата жена на Доналд Тръмп, била споделила на юриста си, че Тръмп е държал книга с речите на Хитлер в нощното шкафче. Тази публикация се появи още веднъж през последните дни, показва Ройтерс.

Тръмп даде обещание да се оправи с противозаконната имиграция и да ограничи законната имиграция, в случай че бъде определен за втори четиригодишен мандат в Белия дом.

Тръмп употребява израза за " отравянето на кръвта " по време на изявление за " Нешънъл пулс ", дясноориентиран уеб страница, което беше оповестено през септември.

То провокира укор от страна на Лигата за битка с поругаването, чийто водач Джонатан Грийнблат назова езика " расистки, ксенофобски и непоносим ".
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР