Не съжалявам за . Това е законна процедура и единственият

...
Не съжалявам за . Това е законна процедура и единственият
Коментари Харесай

Бойко Борисов с обяснение за скандала АМ Хемус пред Actualno.com

Не скърбя за. Това е законна процедура и единственият метод да се строи бързо, съобщи водачът на ГЕРБ и някогашен министър-председател Бойко Борисов в отговор на въпрос, подложен от по отношение на Автомагистрала " Хемус ".

И към днешна дата той е безапелационен, че вярно е било номинирането на Цецка Цачева за кандидат-президент преди пет години и поддръжката на Мая Манолова – за омбудсман. Посочи, че приветства структурите на Министерство на вътрешните работи и " Борба с проведената престъпност ", в случай че са " заковали " хората, които са правили. Ето в детайлности по какъв начин той отговори и на останалите въпроси, които успяхме да му зададем по време на конференцията в Пампорово през днешния ден (11 декември).   

Г-Н Борисов, за тези неща, които се приказват за Автомагистрала " Хемус ", допускате ли че нещо се е предписание зад тила ви и в този момент се връща на вас?

Нищо не ни се връща. Ние сме писали в договорите, че всичко, което са получили като финансиране, е обезпечено с банкова гаранция на компанията. Ако някоя компания е направила сходно нещо, да върне парите. Тя е обезпечена и това си е нейна виновност. Кое да ни се върне - че сме строили толкоз доста!? Не зад тила ми. Ние сме обезпечили договорите и в случай че някой прави машинация, парите да се върнат в страната. Не зад тила ми, тук имаме институции. Това сме правили и това се прави на всички места в света. Уважаемата госпожа Кьовеши какво сподели оня ден " Далеч в Източна Европа не са повече корумпираните и корупцията е по-голяма. Навсякъде е по този начин ", сподели тя. И ние би трябвало всички да се борим против това. Браво на БОП и Министерство на вътрешните работи, в случай че са заковали тези, в случай че са създали по този начин. Само мога да ги приветствам. Ние в контракта сме споделили, че в случай че някой прави по този начин, страната незабавно да отиде и да си прибере това, което е дала.
Заради Автомагистрала " Хемус ": Футболният арбитър Борислав Колев се изправя пред съда за пране на пари
Софийският градски съд гледа мярката за неотклонение на 42-годишния Борислав Колев. Той беше арестуван в понеделник вечерта по отношение на...

Ако в този момент може да се върнете обратно, бихте ли трансформирали частта в закона за in house възлагането? Съжалявате ли, че по този метод възлагахте тези контракти?

Не. Това си е законна процедура и единственият метод да се строи бързо. Аз и партията в този момент доста деликатно ще следим. Те споделиха, че ще строят по шест автомагистрали на година. Аз мога да се обзаложа с вас на каквото желаете, че те за една година не могат да пуснат половин процедура. Отчуждителни процедури не могат да минат, състезания не могат да пуснат, те се апелират с години. Без in house минават две години, с цел да тръгне да се строи. Те дават обещание не една, не две - шест на година. Слушах деликатно., мисля, се споделяше на превоза - нямало да прави " Тракия " и " Хемус:. Други щял да прави. След това чух, че щял да прави автомагистрала от Констанца до Истанбул, да облагодетелстват другите страни. А Севера и Северозапада в България ще живеят ли, ще има ли туризъм и бизнес там!? Пожелавам им същински триумф. Има една хубава българска сентенция: " Не пожелавай дамата на близък, щото може да стане твоя ". Те пожелаха цялата власт. По наше време, когато управлявахме, имахме мощна съпротива в президентство и мощни опозиционни партии в Народното събрание. Сега няма нищо. Всичко е Радев. Седем министри има той плюс неговите производни. Жалко за тези, които изнесоха митингите, не ги виждам доста към този миг. А те ги докараха на власт.

В този смисъл съжалявате ли, че преди време подкрепихте Мая Манолова за омбудсман с концепцията да има разделяне на управляващите, тръгнахте с претендент за президент Цецка Цачева и Радев тогава ви победи?

Това са две разнообразни тематики.

Отстрани всички останаха с усещане, че желаете да загубите изборите с Цецка Цачева, по този начин ли е?
Бойко Борисов ще съди Бойко Рашков за сериозна сума
Експремиерът и водач на ГЕРБ Бойко Борисов ще съди служебния вътрешен министър Бойко Рашков за най-малко 25 000 лв.. Причината - думите на...

Г-жа Цачева е доста добър правист, доста спокоен, кротичък човек. За президентската институция би трябвало подобен балансиран човек - еднообразно далечен от всички и да пази салдото сред партиите, нагледно казано. Дали го прави или не - това ни е било мисленето тогава. Тогава ГЕРБ беше толкоз мощен, че да вземе и президентската власт, щеше да стане същото, каквото в този момент. В този смисъл на думата това беше вярно решение. Правилно беше и Мая Манолова да стане омбудсман . Какво значи да сложиш омбудсман от своята партия, тъй като по партийна линия ще го тормозиш да речем? Използвам такива думи. И тя като омбудсман се оправи съвършено. Аз не скърбя за това деяние на партията. Ако Радев можеше да разчете вярно това, което народът сподели - той не сподели " Без ГЕРБ ". В три избора ни подреди първи, един път наедно и един път под 3% разлика. Това не е партия за изчегъртване, а партия за съпротива, щом има някой с малко повече от нас. И заслужава почитание поради гласоподавателите си. Народът не сподели: " Махнете ГЕРБ ", а сподели: " Нека стоят в съпротива ". Не сподели и: " Вземете цялата власт, тъй като не ви отива. Това е тирания ".

Една процедура, която считат да отстранен от Закона за публичните поръчки - е инженерингът (проектиране, строителство и авторски контрол на определения реализатор – б.р.), какво е мнението ви за това?

Да отстранен каквото желаят. Аз съм се водел от правилото и политиката на ГЕРБ е била да има автомагистрала " Хемус ", тоест градовете Ловеч, Плевен, Велико Търново, Търговище, Шумен, Варна да бъдат свързани със столицата. Вертикалната автомагистрала Велико Търново - Русе, с цел да имаме изход на Дунав, тунела под Шипка и обхода - да имаш връзка с Тракия и Марица. Струма и Ботевград, Мездра, Враца, Монтана, Видин - да вържеш топлото пристанище на Солун с Дунав мост 2. Това сме правили. И тъй като България за жалост е с 45 година обратно Тодор Живков е направил автомагистрала единствено до Правец, бързахме и бързаме да ги създадем, тъй като това е витално значимо за бизнеса, стопанската система, промишлеността, туризма. Да отстранен каквото желаят, само че и там живеят хора. Те са в шок, че ги лишават от бъдеще, от занаят. Да махнат каквото желаят и ще съпоставяме - при нас и при тях. Какво по хубаво от конкуренцията. Ако са по-добри, приветстваме.

Интервю на Анита Чолакова

Още от ИНТЕРВЮ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР