Не съжалявам за референдума за Брекзит. Това заяви бившият британски

...
Не съжалявам за референдума за Брекзит. Това заяви бившият британски
Коментари Харесай

Дейвид Камерън не съжалява за референдума за Брекзит

Не скърбя за референдума за Брекзит. Това съобщи някогашният английски министър председател Дейвид Камерън в изявление за CNN.

Интервюто му идва след дълго медийно безмълвие, последвало отдръпването му от политиката.

Припомняме, че той подаде оставка след допитването, на което множеството гласоподаватели дадоха отговор с " да ".

Ексдържавникът не скри, че се е надявал на дрг резултат. Неговата първична цел бе да предоговори изискванията за участие с Брюксел.

Лондон настояваше паундът да остане единствена валута, националният парламент да има по-големи пълномощия от европейския, както и имигрантите да нямат опцията за безотговорно влизане в Кралството.

Камерън е уверен, че решението му да организира референдум е било вярно. Според него, не е редно при организации с толкоз огромна власт да не бъдат питани жителите на обособените страни дали желаят това.

Неговият правоприемник като водач на консерваторите и министър председател Тереза Мей води договарянията с Европейски Съюз за напускането на Общността. Сред тежките въпроси за решение са границата с Ирландия, митническият съюз и ориста на жителите от Европейски Съюз след окончателния " бракоразвод ".

В страната си, Мей понесе тежка загуба, откакто Камарата на лордовете се разгласи срещу отхвърли на Мей Обединеното кралство да остане в митническия съюз на Европейски Съюз след Брекзит./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР