Не съгласуваме ръководителите на службите с чуждите служби или посолства.

...
Не съгласуваме ръководителите на службите с чуждите служби или посолства.
Коментари Харесай

Шефът на ДАНС: Не съгласуваме ръководителите на службите с чуждите служби или посолства

Не съгласуваме ръководителите на службите с непознатите служби или посолства. Това съобщи ръководителят на ДАНС от парламентарната естрада по отношение на изтеклите записи през миналата седмица, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" Няма законова процедура, налагаща координиране ръководителите на специфични служби с непознати такива или посолства. Ние като членове на НАТО също не се съгласуваме претендентите за ръководители на партньорските служби. Не знам какъв е източникът и на какво се базират изказванията, че съществуват дефицити в доверието на сътрудниците в българските служби. Мога да уверя, че ДАНС е благонадежден и издирван сътрудник от европейските служби и службите на НАТО. Представени сме във всички формати, които съществуват в Европейски Съюз ", съобщи той.

Тончев съобщи, че има строга законова процедура за това по какъв начин се избират началниците на българските служби. Той бе безапелационен, че службите са подчинени само и единствено на България. 

" Назначаването на ръководител на ДАНС се прави по прецизно законова процедура и тя е единствено в границите на Република България, а точно по предложение на Министерски съвет се назначават с декрет на президента. В нито едно от условията на закона не се планува кандидатурата за ръководител или зам.-председател да бъде в съгласие, с който и да е, включително с непознати публични представителства. Не дава отговор на истината изказванието, че съгласуването с непознати специфични служби се изисква с някакво законово условие, ръководителите на службите да имат достъп до класифицирана информация – било то на НАТО или Европейски Съюз.

Тази процедура се прави единствено в структурите, които са подчинени на Репиблика България. Редът е проучван от службите за сигурност на тези лица, след акто получат достъп до национална класифицирана информация, според прекомерно лист, който се дава в Държавна комисия " Сигурност на информацията “ се дава и достъп до класифицирана информация на НАТО и Европейски Съюз ", изясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР