Не са рядкост случаите, когато употребяван автомобил е без въздушни

...
Не са рядкост случаите, когато употребяван автомобил е без въздушни
Коментари Харесай

Знаете ли как да проверите дали има въздушни възглавници в употребяван автомобил?

Не са необичайност случаите, когато използван автомобил е без въздушни възглавници. Това се случва, защото търговци купуват ударени коли с отворени еърбегове, възвръщат ги, само че тъй като въздушните възглавници са скъпи, не инсталират нови а запълват мястото най-често с монтажна пяна и претапицират скъсаната тапицерия с нова. Ако в закупената кола има такива пълнежи вместо въздушни възглавници, възобновяване им може да коства много, написа AutoMedia.bg. Затова е по-добре да се уверите, че въздушните възглавници са си на мястото и са в редовност още преди покупката.

Ето и три от методите, които ще ви оказват помощ да разпознаете неналичието на еърбегове.

1. Проверете всеки детайл с буквите Airbag (възглавниците са затворени с такива тапицерии). Ако се разграничават по цвят от прилежащата пластмаса, има издатина на детайла или забележими пропуски, най-вероятно възглавниците са " гръмнали “ по време на случай и вместо това са сменени с непотребен заряд.

2. Датата, отпечатана върху защитните колани би трябвало да съответства на датата на произвеждане на автомобила. Ако няма съвпадане, значи колата е претърпяла случай. При злополука коланите зацепват в едно състояние, след което единствено се подменят. Вероятността в случай че коланите са сменяни, да няма въздушна възглавница не е дребна.

3. Светлинна индикация на арматурното табло. При пускане на мотора всички контролни сигнали за неизправности светват на панела, в това число тези с надпис Airbag. Ако всичко е наред с възглавниците, тази икона би трябвало да светне и да изгасне малко по-късно от всички останали. Ако крушката изгасне по едно и също време с другите, значи може и няма въздушни възглавници, а майсторите са си поиграли с електрониката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР