Не са приемани предложения за промяна в устава и за

...
Не са приемани предложения за промяна в устава и за
Коментари Харесай

Нинова: Нищо не се е променило, успокойте се

Не са одобрявани оферти за смяна в устава и за избор на ръководител на Българска социалистическа партия. Това съобщи изпълняващият длъжността водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти след пленума на столетницата на " Позитано " 20.

Тя уточни, че 25 души внесли в Националния съвет своите хрумвания за смяна в устава. Тези хрумвания не са били гласувани през днешния ден и няма да бъдат включени в динения ред на Конгреса на столетницата, който следва.
 Българска социалистическа партия се съгласи на по-ниска дотация
Българска социалистическа партия се съгласи на по-ниска дотация

Но не от 1 лев

На пленума е признат политическият отчет оценка за европейските избори и за подготовката за локални избори, разясни соцводачът.

Нинова подчертава, че е предоставено на комисия от 17 души да добави отчета с импортираните оферти и допълнения и да се внесе на Конгреса.

Приет е и отчетът и на Комисията по идейно развиване по какъв начин " Визия за Европа " е била претворена в акцията.

Комисия също се чака да отрази предложенията и да добави отчета.

" Това е, няма нищо трагично и нищо не се е трансформирало от авансово начертания дневен ред и за Конгреса, и за през днешния ден. Моля да се успокоите ", прикани Нинова.
 Станишев нападна остро Нинова
Станишев нападна остро Нинова

Включително за налагането на Петър Витанов за лидер на Българска социалистическа партия евродепутатите

На въпрос какво ще стане, в случай че бъде направено предложение да влезе смяна в устава за дневния ред Нинова съобщи, че в случай че на Конгреса постъпи такова предложение, то би трябвало да се прегледа.

На днешния пленум нито е гласувано такова предложение, нито е допълван дневният ред на конгреса. Ако обаче бъдат импортирани оферти от групата участници в националния съвет в Конгреса на партията и той ги одобри, ще бъдат прегледани, само че в случай че ги отхвърли, няма да бъдат обсъждани, уточни Нинова.

Запитана по какъв начин пояснява това, че пленумът е отказал тя да бъде част от работната група, която ще доработва отчета, Нинова съобщи, че го пояснява като положително решение и не го счита за бламиране.

По думите ѝ този отчет се изготвя от комисия, която е групов орган на Националния съвет.

" Ако беше признато аз да върша този отчет, щяха да бъдат оправдани някой подозрения за еднолична партия и интервенция на водача. Оценявам много по-високо решението отчетът да бъде допълван и преработван от 17 души и аз да не съм отпред, с цел да няма след това афектирани ", акцентира Нинова.

Запитана по какъв начин би дала отговор на обвиняванията на водача на ПЕС Сергей Станишев , соцводачът означи, че " аз не си падам по сюжети, питайте сценаристите, които са ви го показали в лицето на господин Станишев ".

Тя съобщи, че си е подала оставката и Конгресът щял да реши оттук насетне по какъв начин да работи.

На конгреса няма да има нов избор на ръководител на Българска социалистическа партия.
 Георги Гергов с
Георги Гергов с " остри стрели " против управлението на Българска социалистическа партия

След като Петър Витанов беше определен за лидер на делегацията на Българска социалистическа партия в ЕП
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР