Не са предприемани разговори за цената на Това заяви вицепремиерът

...
Не са предприемани разговори за цената на Това заяви вицепремиерът
Коментари Харесай

Все още нямало разговори за цената на вторите F-16

Не са предприемани диалози за цената на

Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в Асеновград отговор на въпрос за появила се в медиите информация, че те ще са доста по-скъпи.

" През август Министерството на защитата изпрати писмо до " Локхийлд Мартин " да ни оповестят техните благоприятни условия за цени и наличия на самолети. От тук-нататък аз мисля, че това ще е работа за идващото държавно управление - да организира договарянията. Когато се проведат диалозите, ще би трябвало да бъде импортиран план в Министерския съвет и в Народното събрание, и в случай че Народното събрание го утвърди и каквато сума утвърди, това ще бъде решението ", разясни министърът на защитата.
 Каракачанов не се ангажира със периоди за вторите Ф-16
Каракачанов не се ангажира със периоди за вторите Ф-16

При " зашеметяващо добра " оферта диалозите можело да стартират незабавно

Той означи, че при договарянията ще би трябвало да бъде решен освен въпросът за цената на осемте Ф-16, само че и за метода на заплащане.

" Едно е ясно, повече няма да има еднократно заплащане, ще има разсрочено заплащане. Но на какъв брой вноски, какви суми е въпрос на договаряния ", добави Каракачанов.

Министърът на защитата уточни, че е направено доста през миналите четири години за повишението на приходите на военнослужещите, за попълване на некомплекта във военните формирования, за ремонта и модернизацията на въоръжението и техниката, за закупуването на нова техника, само че няма по какъв начин за това време да бъде наваксано пропуснатото през миналите 30 години.
 Каракачанов твърди, че новите F-16 ще се заплащат разсрочено Обновена
Каракачанов твърди, че новите F-16 ще се заплащат разсрочено

По думите му следваюите 8 изтребителя ще се купуват при други условия

Той открои дефицита на жилища за военнослужещите като един от въпросите, за чието решение се работи и в този момент.

" Дълги години процедура е било парцелите на Министерството на защитата, които са на хубави места в градовете, да бъдат подарявани на общини или продавани на частни компании. Когато аз станах министър заявих, че времето на подаръците завърши. Подготвили сме цялостен лист от парцели, ситуирани в главните гарнизони - София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, които под формата на отстъпено право на градеж ще бъдат оповестени на търг и ще бъдат придобивани жилища в приключен тип ", обясни Каракачанов.

През последните две години се приготвят всички нужни документи и следва скоро да започват първите процедури по отстъпеното право на градеж, с цел да може да бъде решен и този проблем.

Министър Каракачанов уточни, че в създадените планове се планува с изключение на жилищни блокове да бъдат построени и детски центрове и детски градини за децата на военнослужещите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР