Не са подходящи условията за туризъм по планините, съобщиха от

...
Не са подходящи условията за туризъм по планините, съобщиха от
Коментари Харесай

ПСС предупреждава: Лоши са условията за туризъм по планините, времето се влошава

Не са подобаващи изискванията за туризъм по планините, оповестиха от Планинската избавителна работа (ПСС). Очаква се утежняване на времето и превалявания. Над 1800 метра се е задържала снежна завивка от 2-3 см. Туристическите направления са обледени и хлъзгави, във високите елементи на планините е прохладно.

Няма произшествия през последното денонощие.

В планините времето ще бъде динамично, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Преди обяд ще доминира слънчево време. След обяд облачността ще се усилва и вплътнява, и в масивите от Западна България ще стартират превалявания от дъжд, над 2000 метра - от сняг. До вечерта ще завали и на изток. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-югозапад, само че по здрач ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да нахлува леден въздух.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра - към 4°, само че по здрач бързо ще се намалят. През нощта против събота в планините от западната половина на страната границата на снеговалежа ще се намали доста и дъждът ще премине в сняг. Количествата ще са обилни и в композиция с бурния вятър ще има условия за виелици.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР