Не са открити плаващи морски мини след вчерашната експлозия в

...
Не са открити плаващи морски мини след вчерашната експлозия в
Коментари Харесай

Не са открики други плаващи мини край румънския бряг

Не са открити плаващи морски мини след вчерашната детонация в румънския черноморски курорт Костинещи. Това оповестиха от Генералният щаб на Военноморските сили след изследване на морското пространство наоколо до румънския бряг, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Водолазни експерти по неутрализиране на експлозиви и транспортен съд на бреговата защита направиха взаимна задача за претършуване на морската зона покрай брега на Костинещи, вследствие на което не бяха разпознати плаващи морски мини. Миночистачът „ Вицеадмирал Константин Балеску “ (PM-274), хеликоптер на Военноморските сили IAR Puma и патрулен аероплан на Съединените щати също извършиха взаимни задачи за изследване на морското пространство сред Констанца и Мангалия. Те не са разпознали морска мина, плаваща в следеното пространство “, осведомят още от Генералния щаб на Военноморските сили.

„ Нещата са извънредно деликатни и в същото време съществени заради обстоятелството, че за първи път записваме сходна акция на румънска територия в интервала, когато военните дейности на Русия и Украйна са на няколко километра от нас ”, съобщи в изявление за Телевизия Антена3 военачалник Кристиан Барбу, някогашен ректор на Военнотехническата академия.

Мисиите за наблюдаване на морския окръг ще продължат. От началото на войната в Украйна през февруари 2022 година румънските военноморски сили приспособиха своите проекти за деяние и правят систематични проучвателни дейности на морското пространство в зоната на отговорност с военни кораби и самолети в съдействие със структури на националната система за защита, както и с сътрудниците в Северноатлантическия алианс, се прецизира още в изпратената до медиите информация.

“Интензивността напразно ще се усили през идващия интервал, което може да докара до сходни обстановки като вчерашната в Костинещи ”, означи в изявление за Диджи24 представителят на румънските военноморски сили, полковник Корнелиу Павел.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР