Не са открити достатъчно доказателства за извършено престъпление срещу Диана

...
Не са открити достатъчно доказателства за извършено престъпление срещу Диана
Коментари Харесай

Прокуратурата не откри доказателства Юлиан Вергов да е посягал на Диана Димитрова

Не са открити задоволително доказателства за осъществено закононарушение против Диана Димитрова и преписката по случая е прекъсната. Това излиза наяве от разпореждане на Софийската районна прокуратура , която е отказала да образува дело по жалбата на актрисата.

През ноември Димитрова написа във Facebook, че преди пет години е била жертва на принуждение по време на фотоси, без обаче да показва името на причинителя. Ден по-късно Софийската районна прокуратура заяви, че се е самосезирала по случая, а актрисата беше извикана, с цел да даде показания.

От обявата на актрисата в сряда, в която са показани фотоси от прокурорското разпореждане, излиза наяве, че тя е показала като причинител артиста Юлиан Вергов . Събитието датира от ноември 2017 година, когато двамата са взели участие в фотоси на сериала „ Откраднат живот “ .

Вергов отхвърля да е правил физическо принуждение против Димитрова.

От постановлението излиза наяве още, че актрисата не е показала здравно разпореждане за пострадванията си. По тази причина прокуратурата е назначила експертиза от фотосите, които Димитрова им е предоставила и които разгласява във Facebook през ноември.

Един от претекстовете за прекратяването на прокурорската инспекция е неналичието на медицински документ и показания, които да потвърдят тезата на Димитрова, че Вергов е направил побоя. Прокуратурата е изключила и опцията претекстът да е бил безчинство, тъй като е показан персонален претекст, което съгласно държавното обвиняване значи, че закононарушението би било за телесна щета, което се преследва по частен път.

В допълнение прокуратурата написа, че отминалостта на преследването на закононарушение, за каквото няма задоволително доказателства, е изтекла още през 2020 година

Във фейсбук актриста написа, че " хората заслужават истината, както и че " жълтият вестник " Телеграф " е бил известен " за решението преди нея и юриста ѝ.

„ Как по този начин към този момент има доказателство, че фотосите са достоверни и че това не е грим, съгласно специалистите и по какъв начин по този начин „ инспекцията “ се приключва? “, написа още Димитрова.

Пред Българска телеграфна агенция юристът на актрисата сподели, че още не е взето решение дали постановлението да бъде обжалвано.

В позиция до медиите самият Вергов за пръв път също разяснява случая. Той твърди, че съзнателно не е коментирал случая до момента, тъй като е чакал дейностите на прокуратурата. Той споделя също, че е имал близки другарски и професионални връзки с Димитрова, както и че сред тях е имало единствено вербален спор пред снимачния екип на сериала.

„ Никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо принуждение от моя страна. Всеки, който твърди противоположното, е чисто и просто измамник “, написа в позицията на Вергов.

Адвокатката на Вергов Ина Лулчева сподели пред Българска телеграфна агенция, че клиентът ѝ обмисля да заведе дело за клюка.

Малко след публикуването на позицията на Вергов Димитрова също сподели, че ще заведе против него дело за клюка.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР