Не са много видовете декори, които могат да се създадат

...
Не са много видовете декори, които могат да се създадат
Коментари Харесай

7 често срещани грешки при отглеждането на саксийни растения в градината

Не са доста типовете декори, които могат да се основат толкоз елементарно, колкото е декорирането на градината със саксийни растения. Независимо дали сте нов или умел градинар, всеки може да се наслаждения на тази практична концепция. Ето няколко съвета за отбягване на най-често срещаните неточности при градинарството в саксии.
1. Преместване на тежка саксия
Случвало ли ви се е да повдигате и местите огромна градинска саксия, която преди малко сте напълнили с почва и растения? Тя може да бъде извънредно тежка, изключително в случай че е била напоена. Когато цялостните и засаждате огромен резервоар, поставете го на окончателното му място и по-късно го напълнете, като избегнете болките в гърба по-късно!

Подложките на колела също могат да бъдат необикновено комфортен аксесоар, в случай че би трябвало да преместите тежка саксия в частична сянка през най-горещата част на деня.

2. Закупуване на растения, които нямат сходни условия
 Добави изложение

Изберете растения, които могат да съжителстват добре дружно. За да процъфтява една контейнерна градина, всички растения би трябвало да споделят едни и същи условия за слънчева светлина, почва, влага и тор. Направете изследване, преди да закупите растения, и не забравяйте да прочетете условията, етикетите на растенията и пакетите със семена за съответни указания по отношение на развъждането на растенията.

3. Подхранване на вашите растения
Повечето саксийни смеси в началото съдържат тор, който ще задоволи главните потребности на множеството растения. Въпреки това, питателните субстанции бързо се усвояват от кореновата система на растенията и се извличат от контейнера при всяко поливане. За да поддържате растенията в контейнери добре подхранени, би трябвало постоянно да осигурявате спомагателна храна и органична материя, чрез торове.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР