Не са много случаите, когато мненията на лекари, учени и

...
Не са много случаите, когато мненията на лекари, учени и
Коментари Харесай

Негазираната и газираната вода нямат заместител за пълноценната хидратация

Не са доста случаите, когато мненията на лекари, учени и диетолози съответстват изцяло. По отношение на водата и нейната роля за пълноценна хидратация обаче, те имат безусловно единогласие, определяйки я като най-здравословен избор без аналог.

С други думи, в която и да е ранглиста на препоръчваните за банкет течности, водата остава непроменяемо на първа позиция и води по точки пред всички останали питиета, свързани със здравословен жанр на живот. Обяснението е разумно: Тъй като съставлява 70-75 % от човешкото тяло, водата е в основата на всички витални процеси. И по тази причина не съществува друга напитка, която може да извърши или замести нейните функционалности.

Препоръчителен дневен банкет – разнообразни институции на едно мнение

Когато стане въпрос за целесъобразен дневен банкет на вода, най-популярните препоръки се свеждат до „ доста “ и „ повече “. Какво обаче е вярното измерение на това и има ли риск от банкет на прекомерно доста вода? Ето и мненията на водещи способени институции в Европа, Съединени американски щати и Англия:

Според British Nutrition Foundation (Британската Асоциация за Хранене) водата е единствената течност, за която не са годни ограничавания, по простата причина, че не съдържа захар или калории. Европейският орган за сигурност на храните също застава зад тези най-общи рекомендации.

Отговорните институции оттатък Океана, като Institute of Medicine (Институт по медицина), Съединени американски щати, също не дефинират горен предел или оптимално количество вода дневно заради преценката на учените, че пиенето на огромни количества е потребно.

Освен най-здравословен, водата е и най-леснодостъпният и на ниска цена метод за непрекъснато възобновяване и поддържане на салдото на течности в тялото.

Въпреки това многочислени проучвания по тематиката демонстрират, че към момента не консумираме задоволително вода и това е годно в разични краища на света.

Нуждата на организма от вода

Много фактори въздействат на съответната потребност на човек от вода в даден миг. Сред тях са възраст, пол, тегло, променливи равнища на физическа интензивност и климат. Загубата на вода наложително би трябвало да бъде възстановявана във всеки миг – с цел да балансираме в тялото си детайли от значително значение за живота и здравето.

Бутилирани води и усетът на минералите

Все повече хора през днешния ден избират да пият изворна или минерална вода. За този собствен избор те са водени от усета, от обстоятелството, че тази вода не е химически обработена, както и от обезпечената сигурност на предпазените подземни източници, от които водата доближава до потребителите. Специфичният усет на всяка вода се дължи на другата централизация на минерали в нея, която се обуславя от геоложките процеси и скалния състав на водните складове.

Наред с изворните и минерални води, през днешния ден можем да избираме от необятна гама питиета с прелестен и ободрителен усет. Следва да имаме поради обаче, че редица здравословни проблеми – от наднорменото тегло до зъбен кариес – признаците на които са все по-чести – в огромна степен са породени от питиета със наличие на захар или други химически обработени добавки. Водата остава най-здравословната и леснодостъпна алтернатива за реализиране на хидробаланс в тялото ни. Тя е и най-екологичната опция, защото не изисква спомагателна обработка. Всъщност в уговорката си да оферират оптималната непорочност и качество фирмите за бутилиране на изворна и минерална вода влагат в отбрана от замърсяване на обширни площи към изворите и водните складове, от които черпят воден запас.

Интересът към газираните води пораства. „ Газирано “ може да бъде равно на „ натурално “

През последните години нараства ползата към газираната вода. Характерният гъдел и лекото ощипване в устата вършат чувството при консумация по-специално спрямо елементарната вода. Някои хора избират газирана вода, тъй като я намират за най-близка до надалеч не толкоз потребните подсладени питиета, с които може би са привикнали. Други я избират поради отличителния усет. Той се дължи на неповторимото наличие на минерали като калций или магнезий, което е и гаранция за непрекъснат усет на водите от избрана марка.

Независимо дали е газирана или не, водата не съдържа никакви калории или захар. Към газираната може да се прибавя само въглероден диоксид. Двата типа натурални води хидратират еднообразно добре. И сигурно доста по-добре от всички останали течности.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР