Не са много компаниите, чиито акции поскъпват с около 20%,

...
Не са много компаниите, чиито акции поскъпват с около 20%,
Коментари Харесай

Зукърбърг обяви година на ефективността, акциите скочиха с 20%

Не са доста фирмите, чиито акции нарастват с към 20%, откакто са оповестили трето следващо тримесечие с намаляващи доходи и облага, само че и Meta - компанията на създателя на Марк Зукърбърг, не е като множеството други компании. Данните за края на 2022 година се оказаха по-добри от предстоящото на Уолстрийт.

Освен това компанията даде обещание да се концентрира върху " успеваемостта ", намали прогнозата си за финансовите разноски през идната година и разгласи проектите си да усили проекта си за назад изкупуване на акции с 40 милиарда $. След загубата на 600 милиарда $ пазарна стойност единствено в границите на година, Марк Зукърбърг се научи да приказва на езика на Уолстрийт и това се отплаща, разяснява CNN.
 Дивидент - идната крачка за Alphabet и Meta?
Дивидент - идната крачка за Alphabet и Meta?

Знак защо е изплащането на дивиденти?

" Наша съществена тематика в мениджмънта през 2023 година е " Годината на успеваемостта " и ние се концентрираме върху това да станем по-силна, само че и по-пъргава компания ", съобщи той. Припомняме, че през ноември стартира съкращаването на 11 000 чиновници на Meta, като назначението на нови е мощно лимитирано.

За Q4 на 2022 година приходите на Meta понижават с 4% до 32,2 милиарда $, само че това е доста по-добър резултат спрямо прогнозите на анализаторите за 31,5 милиарда $. Нетната облага обаче се свива с 55 на 100 до под 4,7 милиарда $ - по-лошо показване от предстоящото. За първата четвърт на 2023 година Meta залага доходи сред 26 милиарда и 28,5 милиарда $ - което в най-хубавия случай ще значи спиране на серията от тримесечие със спадове на годишна база.
 Meta ще влага над $19 милиарда в метавселената през 2023 година
Социалната мрежа ще влага над $19 милиарда в метавселената следващата година, само че какво от това

Все повече вложители се съмняват в огромните виртуални упоритости на Марк Зукърбърг

През тази година ще се лимитират разноските за създаване на центрове за данни, само че от компанията бяха безапелационни, че резервират поддръжката си за " цялото семейство от приложения " - Фейсбук, Instagram, WhatsApp. Подобно увещание евентуално е нужно поради по-ранните дейности и изявления на Зукърбърг, който не крие, че счита метавселената за бъдещето на своите платформи. За момента тази част от бизнеса е на огромна загуба.

На този декор, наличните сега приложения са нараснали дейните си консуматори с 5% до 2,96 милиарда, като 2 милиарда са във Фейсбук. Това въпреки всичко не е безапелационен отговор на въпроса дали обществените платформи на Meta излизат от мода, или просто отливът от тях е бил функционалност на като цяло кошмарната за компанията 2022 година
 Meta разгласи голямо редуциране на личен състав - 11 000 чиновници ще се разделят с работните си места
Meta редуцира толкоз чиновници, колкото има най-големият български шеф

Компанията ще пренасочи работната си мощ към цели като рекламния си бизнес

" Не мисля, че това (отрицателният напредък - б.р.) ще продължи, само че и не считам, че обезателно нещата ще се върнат там, където бяха. Това е доста бърза промяна на етапа, в която се намираме и считам, че тя просто ни накара да отстъпим обратно и да си кажем " Ей, не можем да се отнасяме с всичко все едно сме в стадий на хиперрастеж ", разяснява Зукърбърг, като акцентира, че тази смяна в светогледа към този момент има положителни резултати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР