Не са много хората, които не си падат по пътуванията

...
Не са много хората, които не си падат по пътуванията
Коментари Харесай

10-те най-дразнещи неща по време на почивка

Не са доста хората, които не си падат по пътуванията до нови дестинации и които избират да си стоят у дома или пък да посещават само изцяло познати места.

Именно тази (макар и минимална) част от обществото ни обаче е формирана от хората, които мъчно могат да бъдат сюрпризирани неприятно от изискванията на идната си отмора.

Това са крайните перфекционисти, които към този момент са ревизирали персонално и най-малките елементи на местата, на които ще прекарат лятната си почивка. Ако сте от този вид, текстът по-надолу сигурно не е за вас.

В помощ на всички останали изследователският институт Forsa направи изследване, което подреди 10-те най-големи дразнители по време на отмора.


Хлебарките, мравките, комарите и мухите в хотелската стая в действителност могат да скапват почивката ви. Един на всеки 10 туристи има неприятно прекарване от подобен тип.


Закъсненията постоянно са досадни, само че по време на отмора са още по-неприятни. В края на краищата може даже да се случи по този начин, че поради просрочен трен или рейс да изпуснете самолета си.


По време на отмора човек желае в действителност да се отпусне и да си почива, а не да се разминава непрекъснато с хора, които се бутат в него. Това от време на време е мъчно на по-известните туристически дестинации.


Някои отиват на отмора, с цел да не вършат безусловно нищо, а други – тъкмо противоположното. И когато се получи спор сред тези два вида почиващи, се стига до кавги и яд. Почти един на всеки петима се усеща нервиран от други посетители.


Понякога се случва по този начин, че тъкмо пред резервирания от вас хотел вършат ремонт или строят постройка. По принцип е вярно при резервация да ви оповестят това, а при положение, че не са, да се откажете или да ви реалокират в различен хотел, само че, както сами се досещате, това не постоянно се случва.


Всеки пети курортист се оплаква от неприятна панорама от прозореца в хотелската си стая. Тези, които резервират онлайн, би трябвало да внимават, тъй като „ панорама към морето “ може да е много необятно разбиране за туроператорите.


Звучи ли ви познато? Всичко в хотела е наред, само че личният състав е необщителен и зле надъхан към гостите. А това сигурно оставя противен спомен от почивката.


Това е неприемливо: таман влизате в новата си хотелска стая и какво да видите? Чаршафите са мръсни. Секунди по-късно проверявате и банята, която евентуално също не е в положително състояние… Резултатът е, че надали ще повторите гостуването си в този хотел. Може да помолите за възобновяване на сумата след недоволство, само че процедурата е много по-дълга от предстоящото.

 10-те най-дразнещи неща по време на отмора


Това няма нищо общо с хигиената, само че доста туристи се нервират, когато на шведската маса заран има единствено няколко филийки самун, салами и сирена. Същото важи и за вегетарианците: те се вбесяват, когато би трябвало да си поръчват спомагателни ястия отвън главните, предлагани в менюто.


Най-дразнещото нещо, което проваля почивката на най-вече хора, става известно, е мръсната баня. Тя наложително би трябвало да бъде почистена допустимо най-скоро, с цел да не продължи кошмарът, а да си прекарате най-малко остатъка от времето хубаво.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР