Не са много главните изпълнителни директори, които могат да се

...
Не са много главните изпълнителни директори, които могат да се
Коментари Харесай

Кой е изпълнителният директор, който взима по-голяма заплата от шефа на Apple Тим Кук?

Не са доста основните изпълнителни шефове, които могат да се похвалят, че са имали по-голяма заплата от изпълнителния шеф на Apple Тим Кук (възнаграждение от 99 милиона $ за 2022- ра година).

В реалност има единствено девет шефове на компании, които могат да се похвалят със заплата по-висока от 100 милиона $ годишно. Някои са огромни имена, като изпълнителният шеф на Blackstone Стивън Шварцман (253 милиона долара), които оглавява листата, основният изпълнителен шеф на Alphabet Сундар Пичай (216 милиона долара) и основният изпълнителен шеф на Hertz Стивън Шер (182 милиона долара), написа Fortune, цитирайки Wall Street Journal. Данните са от аналитичната компания C-Suite Comp.

Но едно от имената в този къс лист се откроява е това е Киви Камара - 39-годишният създател и основен изпълнителен шеф на американската компания CS Disco. Камара е получил съвсем 110 милиона $ заплата предходната година. Компанията е оценена за малко над 500 милиона $, а за съпоставяне Apple затвори пазарна капитализация от 3 трилиона $ преди седмица.

Размерът на заплатата е величествен, като имаме поради, че имаше забележителен скок в заплащането за създателя, който р получил единствено 1 милион $ през 2021 година, съгласно Wall Street Journal.

Кой е Киви Камара?
 Снимка 625408
Източник:

Роден е във Филипините, само че се мести в Съединени американски щати като дете. Камара е най-младият ученик на Юридическия факултет в Харвард, получавайки своята докторска степен по право на 19-годишна възраст през 2004 година

По-късно той основава адвокатска адвокатска фирма, която работи безплатно (Camara & Sibley).

За компанията CS Disco?

Основана от Camara през 2013 година, CS Disco предлага нови технологии, като изкуствен интелект и облачни калкулации на юристи и адвокатски адвокатски фирми. Според уеб страницата на компанията услугите са ориентирани към това да оказват помощ на " юристите да прекарват времето си в това, което е най-важно: обезпечаване на правдивост за своите клиенти и продобиване на най-важните разногласия ".

Компанията дебютира на Нюйоркската фондова борса през юли 2021 година Акциите на CS Disco се показват едва. Цената на акциите на компанията доближи своя връх от 65 $ през септември 2021 година, само че от този момент паднаха с 87%, достигайки 8 $ към днешна дата.

CS Disco регистрира 135,2 милиона $ доходи през фискалната си 2022 година, само че и чиста загуба от 70,8 милиона $, по отношение на чиста загуба от 24,3 милиона $ през миналата година.

Все отново по-малко изпълнителни шефове надминават прага от 100 милиона $ през 2022 година, в сравнение с през миналата година. Над 20 изпълнителни шефове са взели над 100 милиона $ през 2021 година, отбелязва C-Suite Comp.

Акционерите и вложителите стартират да гледат скептично на заплатите на шефовете. През юни акционерите на Netflix гласоподаваха срещу пакет от заплати за изпълнителния шеф Тед Сарандос, който комбинира заплата от 3 милиона $, 20 милиона $ в акции и вероятен бонус до 17 милиона $.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР