Не са ми необходими 100 дни за да чакам да

...
Не са ми необходими 100 дни за да чакам да
Коментари Харесай

Александър Николов: Не са ми необходими 100 дни за да чакам да започна работа. Започваме с екипа веднага

Не са ми нужни 100 дни с цел да очаквам да стартира работа. Започваме с екипа незабавно. Това съобщи Александър Николов, претендент за кмет на Плевен по време на конференция, през днешния ден в Пресклуба на Българска телеграфна агенция в Плевен.

Николов изрази и възмущението си от изявлението на водач от ръководещите. „ Един от водачите на не сглобката заплаши обществено, че Плевен няма да получи помощ от държавното управление, в случай че не бъде определен съответния претендент за кмет. Днес чакам да чуя от другата част на не сглобката, че Плевен ще си остане без вода и ще продължи да е на воден режим, в случай че не се гласоподава за техния претендент “.

Александър Николов упрекна управниците в рекет и потъпкване на демокрацията и свободната воля на жителите. „ Говорим за европейска България, а някои желаят да стоим в годините на безвластието “, възмути се той. Според него сходни изказвания имали за цел да изплашен гласоподавателите и да прикрият немощното ръководство в общината.

Реалността е друга. „ Решението на казуса с водата в Плевен е с намиране на различен източник и замяна на водопреносната мрежа. До момента общината не е направила нищо. Вече казусът би трябвало да се взема решение от ВиК сдруженията и Министерство на регионалното развитие. „ В контакт съм министерството и най-отговорно декларирам, че във всяко едно мое качество ще работя за това “, изясни Николов.

Той се обърна към съперниците си в предизборната акция и подсети, че още първоначално е призовал за конфликт на хрумвания и политики, само че продължаваме да сме очевидци на клюки и операции. „ Няма да се уморя да дублирам, че съм роден и израснал в Плевен, че моят татко е един от тези, които са съдействали доста за развиването на нашия град. Всякакви опити на съперници да внушат, че нямам нищо общо с града и не съм зает с неговите проблеми и решение, демонстрира единствено боязън. “, съобщи Николов. Той предизвести тези, които популяризират подправените вести да се откажат, тъй като „ няма да им се получи “. „ Абсурдно е да се твърди, че не съм от Плевен и, че съм привързан с Румен Петков и ГЕРБ! Натрупал съм професионален и административен опит в София, и съм в родния си град в този момент, с цел да работя за него, акцентира Николов.



Кандидатът за кмет отговори на въпросите какви са взаимоотношенията му с ГЕРБ. „ Не се тормозя да заявя, че съм работил с ГЕРБ и съм взел участие в гражданската им квота като депутат, въпреки и за извънредно малко време – 3 седмици в 45-то Народно събрание и още 1 месец в 46-то Народно събрание - за решение на съответни тематики. Имам собствен път на развиване и това е пътят на Плевен. И не съм склонен община Плевен да се ръководи от Кнежа и Червен бряг. Този път е „ Алтернативата на жителите “, съобщи той.

Имам пет съществени целта за Плевен: Подобряване на инфраструктурата естествени улици, квартали със зелени пространства, места за спорт в градската среда, за отдих и просвета, европейски спирки за публичния превоз, осветлен град и села. Чистота и бездомни кучета – Дали не е по-добре да имаме общинска компания, която да се занимава с чистотата на града? Смятам, че ще работи доста по-ефективно и ще има сериозен надзор в осъществяването на сметосъбирането. По отношение на бездомните кучета, Николов напомни, че към този момент е имал няколко срещи и има подготвена стратегия с решения. Изграждане на спортни обекти – тук Николов посочи, че Плевен няма потребност от Арена за концерти, както е в цялата страна. Неговата цел е да бъде основана Спортна зала, която да обслужва всички спортове в Плевен, и която да предлага опция за спорт и образуване на надпревари. Център за вложения по модела на Виена. Както и даването на така наречен зелена карта за вложители, предлага още претендентът за кмет Николов. И добави, че администрацията е тази, която би трябвало да е дейна и да дава оферти, и решения на вложителите. Ревизия на досегашното ръководство, метаморфоза на администрацията и повишение на административния потенциал е също измежду първите неща, които ще направи Николов като кмет. Той добави, че напълно скоро ще предложи и вероятните решения за справяне с пътните тапи в Плевен.

Николов изнесе и информация, че поради неприятно ръководство община Плевен е единствената, която не е подала нито един план по Програмата „ Развитие на районите “ за концепции за „ Интегрирани териториални вложения “, за която срокът за кандидатстване беше на 27 септември. По цялата стратегия плануваните средства са 2,5 милиарда лв., от които авансово за Плевен и Видин са отделени 21,82 %. От всички огромни общини - Видин, Русе, Велико Търново, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив, София и Благоевград, единствено Плевен – не е взела участие.

Това е финансирането за всичко – инфраструктура, градска и сред общината, за новата икономическа зона, за новите публични здания, в това число спортна зала, за енергийна успеваемост на жилища и публични здания, за превози решения за публичния превоз, за зелени пространства, за просветителна инфраструктура, за общински жилища за уязвими групи, за поддръжка на културата, обществената политика и туризма. Това е безусловно безсрамие, резултат от неспособно и самозабравило се ръководство, съобщи Николов. Ще направя проверка на това ръководство. Има редица данни за нарушавания.

Той акцентира, че има подготвеност с планове, с цел да кандидатства по програмата при отварянето на новия интервал през февруари 2023 година и община Плевен да получи оптимално благоприятни условия за развиване, съобщи Николов.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР