Не са малко нещата, които могат така да повдигнат настроението

...
Не са малко нещата, които могат така да повдигнат настроението
Коментари Харесай

8 много сериозни вреди от липсата на редовен секс

Не са малко нещата, които могат по този начин да издигнат настроението ни и да ни заредят, само че едно от най-хубавите занимания, откогато свят светува е сексът. Мнозина подценяват смисъла на здравословния постоянен секс. Днес zdrave.to разкрива за какво не би трябвало да се отказвате от секса. Едва ли всички са наясно какво се случва с тялото ни, когато спрем да вършиме секс. Ето 8 меко казано притеснителни неща:
1. Болни по-често
Ако не вършиме секс дълго време, имунната ви система доста отслабва. Това значи, че е по-лесно микробите да влязат в тялото ви и да се болестите с грип или простуда.
2. Нивото на стрес се усилва
Сексът е превъзходен метод за понижаване на напрежението. Редовният акт намалява количеството на хормоните на напрежението и ви прави по-спокойни. Без секс се превръщате в бомба със закъснител!

3. Трудно ви е да се възбудите
Колкото и да е необичайно, това е чиста истина: неналичието на постоянен секс постоянно води до неналичието на неспокойствие. При мъжете това се демонстрира в проблеми с ерекция, при дамите - в невъзможността да се стигне до оргазъм. Затова не спирайте да практикувате!
4. Вашите сънища се трансформират
При някои хора нередовният полов живот провокира странни сънища. Например, може да сънувате секс подиуми или да изпитате оргазъм насън.
5. С течение на времето губите предпочитание да вършиме секс
Ако тялото ви забележи, че интервалът ви на полово самоограничение се е забавил, това понижава производството на полови хормони. След известно време към този момент не желаете да вършиме секс и либидото ви се трансформира. Всичко това са признаци на липса на полови хормони.
6. Разстоянието сред вас и колегата ви се усилва
Когато хора във връзка рядко вършат секс, междуличностното разстояние сред тях нараства. В резултат на това стартирате да се съмнявате в колегата си и намирате други хора за по-привлекателни.
7. Самочувствието ви спада
Не е изненадващо, че човек, който не е харесван от никого, има спад в самочувствието. Но неналичието на секс също има неприятен резултат върху благосъстоянието и даже може да докара до меланхолия. Проучванията демонстрират, че постоянният секс оказва помощ да се справите с депресията и е съвсем сравним по успеваемост с антидепресантите!
8. Имате нараснал риск от рак
Мъжете, които не са правили секс отдавна, имат нараснал риск от развиване на рак на простатата. Затова си организирайте от време на време освобождение от отговорност - това понижава риска от рак!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР