Не са изгонени руски свещеници, изгонени са хора, които са

...
Не са изгонени руски свещеници, изгонени са хора, които са
Коментари Харесай

Денков: Не са изгонени руски свещеници, а хора, работили срещу националните ни интереси

Не са изгонени съветски свещеници, изгонени са хора, които са работели против националните ползи на България.

Така министър председателят Николай Денков разяснява експулсирането на тримата свещеници от Русия и Беларус.

„ Това, което е незабавно, е да бъде отворена църквата, тъй че миряните да влязат. Вчера имах среща с представители на Светия Синод. Казах, че всичко, което е належащо от страната, ще го създадем. Видях нотариалния акт, публикуван през 1997 година Тепърва следва да се проучва по какъв начин стоят юридически въпросите със собствеността. Тъй като те би трябвало да бъдат на реципрочна основа във връзка с българската черква в Москва и на Руската черква в София “, сподели учен Денков, представен от Българска национална телевизия.

„ Църквата би трябвало да стои отворена и организацията става от страна на БПЦ. Именно по тази причина патриархът през вчерашния ден обезпечи свещенослужители, които да могат да обезпечат активността на църквата “, съобщи министър председателят.

Денков е на мнение, че рецензиите на Атанас Атанасов към работата на ДАНС и закъснялата интервенция на службата във връзка с духовниците, имат съображение.

Прочетох отчета на ДАНС, има задоволително учредения тези хора да не бъдат допускани в България идващите пет години, сподели още Николай Денков.

„ Доста от информацията, която видях е за предходни години. Въпросът по кое време е трябвало да се реагира е отворен. Ще имаме диалог с ръководителя на ДАНС, той сега е командировка в чужбина. Когато се върне, този диалог ще бъде извършен “, сподели още министър председателят.

Той напомни, че отчетът е конфиденциален и не може да изнесе нищо съответно от него.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР