Не са допуснати сериозни инциденти по пътищата в страната след

...
Не са допуснати сериозни инциденти по пътищата в страната след
Коментари Харесай

Важна новина от МВР за магистрала "Тракия" след зверската поледица

Не са позволени съществени произшествия по пътищата в страната след падналия мразовит дъжд в някои региони на страната, посочи контрольор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за безвредно придвижване по пътищата.

В рамките на днешния ден са регистрирани към 50 случая, само че няма съществено потърпевши и няма починали хора. „ През нощта падна мразовит дъжд. На автомагистрала „ Тракия “ придвижването беше извънредно затруднено. Но в този координационен център успяхме да създадем организация, тъй че да не се случат тежки произшествия.

Благодарение на основаната организация бяха ангажирани доста чиновници и в регионите на Пазарджик, Пловдив бяха спрени тежките товарни коли. Поетапно се възвръща и придвижването в региона, добави Близнаков. Той изясни, че центърът работи към този момент близо два месеца и в него си сътрудничат и се координират напъните няколко институции, имащи директно отношение към сигурността на придвижването по пътищата.

25 автомобила са изведени в 4 часа сутринта да обработват трасето на Автомагистрала "Тракия ", като температурата е - 6 градуса и стартира да вали мразовит дъжд, уточни Румен Сачандиск, шеф на ОПУ-София. Междувременно се случи верижна злополука, която затрудни работата на екипите. С цел преодоляване на обстановката бе избран различен маршрут за придвижване и бе спряно бяха спрени товарните коли в областите Пловдив и Пазарджик.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР