Не с всички страни от ЕС имаме такива комисии, а

...
Не с всички страни от ЕС имаме такива комисии, а
Коментари Харесай

Медведев Със Съдбовни Думи За Турски Поток И Ролята На България!

" Не с всички страни от Европейски Съюз имаме такива комисии, а това поражда подозрения, че не всеки споделя всичко на всеки различен. Ние желаеме да повдигнем комерсиалното и филантропичното съдействие - комерсиалният ни оборот преди рецесията беше към 5 милиарда $, а в този момент е към 3 милиарда $ - явно това са изгубени работни места, което не е добре нито за България, нито за Русия. Става дума освен за комплицирани връзки, а това, че за жалост, търговско-икономическите ни връзки са в много комплицирано отношение. Русия остава един от главните търговски сътрудници на България ", съобщи Медведев.

Той добави, че необятният кръг от благоприятни условия разрешава връщане до равнището преди рецесията от 2011 година

" Енергийното съдействие е флагманът на връзките ни. Там имахме проблеми - по " Турски поток ", само че би трябвало да отчитаме опита, който получихме през последните години, имам поради обстановката с " Южен поток ". По-нататък ще можем да приказваме, откакто ни бъде дадена гаранция. Когато Европейската комисия ни даде надеждна гаранция за този план, тогава няма да има никакви загради ", сподели съветският министър председател.

Той изясни, че България и Русия водят договаряния и във връзка с филантропичната сфера. " Ние сме на мнение, че би трябвало да разширяваме контактите в образованието, науката и изкуството. Над 80 съветски града имат побратимени връзки с българските общини и това е добра база за развиване на филантропичните връзки. Страните ни имат сходни възгледи за доста неща. Миналата година отбелязахме 180 години от Руско-турската война и тази година ще честваме 140 години от определяне на дипломатическите връзки сред Русия и България. А в случай че потърсим още обратно в историята, ще намерим още такива възпоменателни дати. Руснаците на драго сърце прекарват отпуската си в България и ние се радваме на туристите от България ", сподели Медведев, като посочи, че на нашето Черноморие е измежду 5-те най-привлекателни дестинации за съветските туристи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР