Не с черни бузи, но с черна четка, бомбе в

...
Не с черни бузи, но с черна четка, бомбе в
Коментари Харесай

Да се докоснеш до коминочистач

Не с черни бузи, само че с черна четка, бомбе в същия цвят, преправена униформа, наследена от чичо му, необятна усмивка и очи, които се смеят – по този начин наподобява единственият коминочистач в Разградска област. Богослов Стоянов е на 24 години, някогашен общински чиновник и парамедик. Той мечтае за здравна кариера, само че не желае да изостави занаята, който чичо му е завещал, най-малко до момента в който не образова заместител. Богослов споделя с обич за това, което прави и на което се е посветил, не от потребност, а по желание:

Този поминък не се учи, той се краде. Всичко стартира, когато аз работех в Община Разград като контрольор по запазване на публичния ред, надзор строителство и превоз. Един сътрудник попита другите сътрудници кой може да му откри някой, с цел да му почисти комина. Отидох, почистих комина и по този начин се стартира. Последно работих в ЦСМП като парамедик. Смятам и да изучавам в Стара Загора като лекарски помощник, а през другото време се занимавам с почистването на комини.

„ Който се опасява от мечки, не върви в гората “, шеговито дава отговор той на въпроса дали не се опасява да се катери по покривите, след което споделя, че го е правил и при изобилен снеговалеж.

Да пипнеш коминочистач носи шанс и благополучие. Така счита и Богослов Стоянов, който, съгласно хората, е донесъл шанс на доста хора.

В звуковия файл можете да чуете репортажа на Марина Бенова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР