Не Русия е заплаха за националната сигурност на България, а

...
Не Русия е заплаха за националната сигурност на България, а
Коментари Харесай

Миков: Не Русия, а България е заплаха сама за себе си

Не Русия е опасност за националната сигурност на България, а страната ни сама за себе си е опасност. Тази теза разви някогашният водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков в четвъртък пред бТВ.

" България сама за себе си е опасност за защитата и въоръжените сили. От 2014 до 2017 година от 10% на 20% се е нараснал дефицитът на искащи и попълващи армията. Ако продължи с този ритъм, след още 3 или 5 години България няма да има войска ",аргументира се социалистът, цитирайки данни от отчета за националната сигурност.

По думите му " смешно е комплексарското слагане на България, тъй като сме членове на НАТО и в този момент да обявим и ние Русия за опасност ".

" Трябваше да има ясна остра позиция, че България, даже и член на НАТО, не може да приема подобен отчет, в който Русия се афишира за опасност. Каква опасност – ще ни вземат петрола, ще ни вземат златото, диамантите, ще събират огромни налози от България ", попита риторично Миков, определяйки държанието на ръководещите като слугинско

Той разкритикува и управлението на Българска социалистическа партия, акцентирайки, че то би трябвало да има по-бърза реакция по настоящите въпроси от всекидневието, а не да се занимава с партийни кавги, като този с Георги Гергов, който съгласно него използвал доста време и сила на левицата.

" Очевидно е, че в Българска социалистическа партия има проблеми, политиката мина на назад във времето. На челен излизат или периодически кавги, или тематики, които не отразяват действителните проблеми в страната ", разяснява Миков във връзка гласуването на членовете на Висш съдебен съвет от парламентарната квота, при което ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Обединените патриоти " авансово договориха 11 вакантни места в съвета по формулата 4-3-2-2.

Според някогашния водач на социалистите присъединяване им в тази предварителна сделка с ръководещите е посочила, че те не работят в ролята на безапелационна съпротива. Добави и, че въведеното квалифицирано болшинство от 2/3 от гласовете на депутатите за избор на членове на Висш съдебен съвет от парламент е мъчно постижимо и води до изкуствени консенсуси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР