не решава проблема, а го отлага за 1 април догодина.

...
не решава проблема, а го отлага за 1 април догодина.
Коментари Харесай

Мораториумът за тока само отлага проблема за 1 април, убеден Борисов

не взема решение казуса, а го отсрочва за 1 април следващата година. За това предизвести някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, представен от bTV.

По негови думи новите ръководещи са прекомерно самонадеян и, тъй като " младостта има тези качества ".

Според Борисов има по-разумно решение и хората нямат потребност от екстремност. Той даже назова мораториумът " чудовищна работа ".

Лидерът на ГЕРБ акцентира, че се натрупват загуби при ЕРП-ата, които или страната би трябвало да заплаща, или ще се стигне до съд.

" Бих ги попитал - въглищата ли станаха по-скъпи? Защото цената на тока се подвигна в пъти, откогато напуснахме ръководството. И на нас ни предлагаха мораториум, дори два пъти, само че отказахме, тъй като това е единствено отсрочване на казуса ", безапелационен бе той.
 От 1,5 до 2 милиарда лв. обезщетения за ток и газ дава страната
От 1,5 до 2 милиарда лв. обезщетения за ток и газ дава страната

Средствата ще се обезпечат от Фонда за сигурност на енергийната система

Борисов означи, че приказките за битовите консуматори са едно, а сега всеки, който има хлебарница, автомивка, фризьорски салон - т.е. всички, които работят с ток, заплащат безумни сметки. А парите се акумулирали по държавните сдружения вместо незабавно да се върнат на бизнеса, какъвто и да е той.

Тормози се народът, тормози се бизнесът, а парите стоят, без да работят, възмути се някогашният министър председател.

ОтносноБорисов уточни, че той работи в демократичния свят. Бившият здравен министър Стойчо Кацаров обаче го опорочил, въвеждайки го от през днешния ден за на следващия ден.

Борисов бе безапелационен, че документът би трябвало да е за всеки един човек в България и не може да се дели на парламент и останалите.

Не разбирам и по какъв начин може да се пускат заповеди за след 40-50-60 дни, изрази неразбиране той.

Според него е трябвало да се изчака с защото те карат ковид леко и им минава бързо.
 Васил Велев за цените на тока: С мораториум или решение на Народното събрание не става
Васил Велев за цените на тока: С мораториум или решение на Народното събрание не става

Според него би трябвало да се работи, до момента в който има рискови цени

" На такива дърти вампири като нас и да има проблем, няма огромно значение. Но за дечицата, до момента в който не сме 100% сигурни, че не повреждат, може да се изчака . Можеше да се изчакат всички клинични проучвания. Можеше да се изчака няколко месеца ", акцентира Борисов.

Той се разгласи " за " това на едно ново държавно управление да се дадат 100 дни толеранс. Само че ръководещи не запомнили, че тези 100 дни са били преди девет месеца.

" Те се държат все едно ние сме управлявали до оня ден, а не Радев и служебните им държавни управления. Тоест стоте дни от дълго време са минали " , отсече някогашният министър председател.

По отношение на желанието на премиера, с цел да бъде измежду хората, Борисов изрази неразбиране по какъв начин министър председател ще върви пешком по улиците.

" Той има толкоз работа, че в случай че тръгне и да губи по половин час да се придвижва. Освен това има толкоз престъпни и недоволни хора. Може би е желал да наподобява национален човек. Той и Радев върви веднъж с колело на работа, само че веднъж. И аз съм правил такива нелепости ", напомни някогашният министър председател.
 Индустриалните потребители на ток оферират 4 ограничения вместо мораториума
Индустриалните потребители на ток оферират 4 ограничения вместо мораториума

Решението на Народно събрание заплашва енергийната сигурност на страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР