Не разполагате с достатъчно място за всичките си вещи? Не

...
Не разполагате с достатъчно място за всичките си вещи? Не
Коментари Харесай

Как да спечелите допълнително пространство у дома без да изхвърляте вещи

Не разполагате с задоволително място за всичките си движимости? Не обичате да изхвърляте остарели мемоари и трупате всичко в една стая? Днес ще ви дадем няколко хрумвания за това по какъв начин да разширите пространството у дома, в случай че живеете в дребен апартамент, само че желаете да запазите всичко. Ако пък просто нямате опция за солидно декориране, ще ви дадем насоки кои мебели да замените с различни разновидности, заемащи по-малко място. Ето ги и тях:

Прибирайте движимости и в коридора
 Музеят на илюзиите още веднъж отвори порти Музеят на илюзиите още веднъж отвори порти
Музеят на илюзиите в град София отвори порти на прага на 2020-та година и за малко време се наложи като едно от най-любопитните места...

Ако коридора е по-малък, не можете да извършите нищо по-въпроса, само че сигурно може да освежите и подредите пространството. Добавете лунички на тавана за по-уютна атмосфера, в случай че има място – съберете движимостите си в дрешник с плъзгащи порти и прибавете огледало, на което да се оглеждате преди да излезете.

В кухнята

Кухнята е може би едно от местата в дома, в които прекарваме най-вече време. Затова е хубаво да си осигурите уют и светлина. Изберете подобаващи завеси, които да позволяват слънчевите лъчи и да огряват стаята. Ако нямате задоволително място, изберете сгъваема маса и леки столове, които може да местите непрекъснато. За кухненски шкафове изберете отворени или такива с повдигащи се порти. Не претрупвайте пространството единствено с шкафове, по-минималистичният жанр ще отвори повече място. 

В банята
 Места и естествени забележителности, които вършат България отличник на Балканите Места и естествени забележителности, които вършат България отличник на Балканите
Сред страните на Балканите постоянно е имало междусъседско съревнование. Темите най-често са свързани с това коя национална манджа или нап...

Ако банята ви е дребна, най-добре заложете на душ или на душ кабина, не избирайте вана в такава обстановка. Спрете се на завеса вместо преградна стена. Сложете лавици на стените, а не огромни шкафчета, които да заемат доста място. Хавлиите и кърпите може да закачате на вратата да вземем за пример. Светли гланцови плочки образно ще отворят пространството.

Разделяне на зони

Ако домът ви е прекомерно дребен и не разполагате с доста стаи, може да изпробвате разделянето на зони или построяването на преградни стени, което пък е сериозна инвестиция. Затова, в актуалния интериорен дизайн се залага на зониране посредством мебели, което да раздели помещението вместо преградна стена. За задачата се употребяват по-масивни мебели като библиотеки, секции и така нататък Може да употребявате и разнообразни шарки и типове килими, което ще отбелязя разделянето на обособени „ стаи “. Интересно и новаторско решение е желязна решетка с разчупен дизайн, която работи на правилото на стенната бариера. Има опция за прибавяне на аксесоари и елементи, които да я закрият и в същото време да се обособят две обособени стаи.
Също по този начин, нова фешън наклонност за дребните пространства е премахването на вратите и оставянето на пространството сред пространствата единствено с арки. Това също би отворило дома и би го направил образно по-голям. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР