Не разполагам с имение, което се нуждае от градинар. Това

...
Не разполагам с имение, което се нуждае от градинар. Това
Коментари Харесай

Иван Гешев за проверката срещу бивш вътрешен министър: Не разполагам с имение и с градинар 


" Не разполагам с имение, което се нуждае от градинар ". Това съобщи основният прокурор Иван Гешев във връзка почналата инспекция на КПКОНПИ против някогашен вътрешен министър и сегашен народен представител.

“Не съм осведомен с инспекцията, тъй като няма по какъв начин да познавам 200-300 инспекции на година ”, добави Гешев.

Обвинител №1 акцентира, че не знае кой се проверява.

Той е в Народното събрание, където се разискват промени в правосъдния закон и Наказателно-процесуален кодекс. Те са свързани с механизма за следствие на основния прокурор.

Той разяснява и отчета на Групата на страните против корупцията (ГРЕКО) към Съвета на Европа, в който се показва, че правораздаването в България е неефективно, а медиите са подвластни, както и, че има голям брой празноти в разпоредбите за хората, заемащи висши държавни длъжности.

“Там се поддържа прокуратурата с това, което приказваме от години, че българският углавен развой е педантичен и пречи за действително следствие на всевъзможни закононарушения, изключително по високите етажи ”, сподели Гешев.

Казусът с криптобанката

Иван Гешев отхвърли да има целенасочени дейности на прокуратурата по проблема с “Нексо ”.

Той посочи, че е формирано септември и са планувани дейности за декември. Гешев акцентира, че не може да става дума за целеустременост.

" Чух обвинявания на някаква целеустременост. Не виждам каква целеустременост биха могли да имат американските прокурори и сътрудниците от другите партньорски страни ", уточни той.


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР