Не разкривам тайни, все пак съм работил в КГБ. Така

...
Не разкривам тайни, все пак съм работил в КГБ. Така
Коментари Харесай

Путин на въпрос за предстоящата среща със Си Дзинпин: Не разкривам тайни, все пак съм работил в КГБ

" Не разгадавам секрети, въпреки всичко съм работил в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) ". Така съветският президент отговори на въпрос за идната му среща с китайския водач Си Дзинпин по време на диалог с модераторите на Източния стопански конгрес, който се организира във Владивосток. Думите му провокираха усмивки измежду присъстващите в залата.

 

Руските медии напомнят, че на 1 септември Путин разгласи, че скоро ще организира среща със Си. Помощникът на президента Юрий Ушаков подтвърди, че за октомври е планувана среща на двамата държавни глави в Китай. Предполага се, че съветският президент ще взе участие във форума, отдаден на капиталовата стратегия " Един пояс — веднъж ". Припомня се още, че и двамата водачи бойкотираха срещата на върха на Г-20 в Индия.

А ето и най-важното от диалога на Путин с модераторите на форума във Владивосток:

- Евентуалното присъединяване на Путин в идните президентски избори.

" Когато Държавната Дума насрочи вота, тогава ще приказваме. Засега това не е станало. "

- За евентуалната нова вълна на готовност в Русия, за която непрекъснато приказват в Киев и пишат западните медии.

" У нас за последните 6 месеца непринудено са подписали контракти за работа в армията 270 000 души. Още повече, че този развой продължава, ежедневно по 1000-1500 души подписват контракти ". Президентът означи, че в Украйна непрекъснато следват една вълна на готовност след друга, до момента в който Русия е провела една частична готовност, при която са били призовани 300 000 души.

- Ако Съединени американски щати считат, че Украйна е подготвена за договаряния, да анулират указа на Зеленски за тяхната възбрана.

" Западните куратори тласкат Украйна към това да отхапе колкото може по-голям пай територии и по-късно да стартира договаряния. Как да прекратим бойните дейности, откакто върви контранастъпление ".

- За украинското контранастъпление.

" Резултати няма, има загуби. Създава се усещането, че те хвърлят в багра не свои хора, а непознати. Загубите на ВСУ при контранастъплението са 71 000 души. Загубите в техника - 543 танка, 18 000 бронирани машини ".

- За западната помощ за Киев.

" Доставките на нови въоръжения, в това число самолети Ф-16, касетъчни муниции и снаряди с обеднен уран, няма да повлияят на обстановката, единствено стягат кофликта. Тези които предизвикат Русия да удари по нуклеарните обекти на Украйна, нямат възприятие за самозапазване и това може да докара до съществени последици ".

- На Запад принуждават отпътувалите зад граница съветски дейци на културата да подлагат на критика Русия и да изобличават някого. " И те подлагат на критика, разобличават ".

- Заловени са украински диверсанти, които е трябвало да взривяват електропроводи на територията на Русия. При разпитите те са признали, че са били подготвяни от инструктори от Англия, описа Путин.

- Случващото се Доналд Тръмп в Съединени американски щати е гонене по политически претекстове, съобщи президентът. Той не счита, че връзките сред Русия и Съединени американски щати ще се трансформират след президентските избори следващата година.

" Г-н Тръмп споделя, че ще реши острите проблеми, в това число украинската рецесия - това не може да не ни радва. И въпреки всичко и той като президент вкара наказания против Русия ", напомни Путин. Президентът съобщи още, че днешните управляващи в Съединени американски щати са настроили обществото си против руснаците и в този момент " да бъде ориентиран корабът в друга посока " ще бъде изключително мъчно.

- За съдействието сред Русия и Китай.

Западът се пробва да сдържа развиването на Китай, само че съдбовно закъсня. Влакът отпътува, новите центрове на мощ ще е развиват, означи Путин. В връзките си с Китай Русия не основава военни съюзи и не дружи с други страни срещу някого, по този начин ще работим и в бъдеще.

- За мигрантите.

Интересите на руснаците стоят над тези на потока от мигранти. Като цяло, така и така у нас на пазара на труда работят не толкоз доста трудови мигранти, означи президентът.

За стопанската система и финансите на страната

- В РФ ще бъдат издигнати скоростни автомобилни автомагистрали през Сибир и Далечния изток до Тихия океан,

- Русия към този момент проработи два пъти повече, в сравнение с бяха замразените от Запада златно-валутни запаси,

- Развиваме нашата автомобилна индустрия със лични сили, само че това изисква време,

- За цената на " Москвич " - висока е, тъй като се поизвежда малко. Когато тръгне серийното произвеждане, ще е два пъти по-евтин,

- Правителството работи по обстановката с цените на гориата,

- Правителството би трябвало да усилва фондовете за поддръжка на кредитирането на бинеса, в случай че заемите нарастнат,

- Не е належащо да се усилват данъците за бизнеса,

- Няма да се вършат внезапни придвижвания по въпроса за курса на рублата,

- Ръстът на главната рента сдържа стопанската система, само че пък снижава инфлацията, всички ограничения би трябвало да се подхващат навреме,

- През 1990-те години Русия продоби доста, в това число разкрепостяване и независимост, само че и доста бе неразумно пропиляно,

За външната политика и интернационалното състояние

- Западът настава същата мотика във външната политика, както и Съветският съюз в своето време,

- Русия в никакъв случай и на никое място не е била колонизатор, за разлика от Запада,

- Никой в Африка нямада не помни по какъв начин западните страни пренасяха хора в кафези, по какъв начин таксуваха африканските страни с заеми, като контрибуции,

- Сътрудничеството на Армении със Съединени американски щати не е изненадващо. По създание арменското управление призна суверенитета на Азербайджан над Карабах, то самото дефинира статуса на Карабах. В непрекъснат контакт съм Пашинян, арменският министър председател изпрати в детайли писмо.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР