Не разбрах какъв е този акт - да бъдат освободени

...
Не разбрах какъв е този акт - да бъдат освободени
Коментари Харесай

Щафетата на властта в МС: Денков си пожела яка гърбина, пита Донев защо е освободил зам.-министрите

" Не разбрах какъв е този акт - да бъдат освободени всички зам.-министри още през днешния ден ", изрази неприятната си изненада Денков. Според него това не оказва помощ за плавния преход на властта. Донев не разяснява въпроса, откакто по-рано през днешния ден освободи зам.-министрите от служебното държавно управление.

" С огромно задоволство и горделивост предаваме ръководството ", сподели служебният министър председател, който пръв взе думата, като доскорошен хазаин на " Дондуков " 1. Той акцентира, че новото, към този момент постоянно държавно управление, дава вяра на българските жители и бизнеса. " За тези 10 месеца служебното държавно управление свърши извънредно виновна и голяма по размер работа ", сподели той и акцентира, че през август са заварили страната " на пауза ", само че в този момент я предават с добре функциониращи системи. 

Донев изрази очакване, че постоянният кабинет ще продължи да работи по главните цели и изреди достиженията на своя екип. " Особено в региона на енергетиката - ние скъсахме със зависимостта на доставките на природен газ и нуклеарното гориво от Русия ", посочи той като едно от достиженията на кабинета, назначен от президента.

" Институциите работят в цялостен синхрон. Не подценявайте ролята на държавните чиновници, те са гръбнакът на страната ", обърна се Донев към новия министър председател Николай Денков.

" Няма нищо по-нормално това българският парламент да избере постоянно държавно управление ", сподели Денков. И призна, че е бил сюрпризиран от реакцията на президентството и някои партии към избора на неговия кабинет. Денков прикани към този момент да не помнят за тези страсти и негативизма.

" В една парламентарна република целите се дефинират от Народното събрание ", репликира той на пожеланието на Гълъб Донев да продължи целите на служебното държавно управление. Но даде обещание, че ще заложи на приемствеността, доколкото зависи от него, като акцентира, че това е негов жанр още от времето му като министър на МОН.

" С честитото към този момент свършихме. Моята благословия е: " гърбината ни да е яка ", съобщи новият министър-председател по време на церемонията в Министерски съвет, след което министрите се разпръснаха, с цел да си предават щафетата по министерствата. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР