Не разбирам защо трябва да променяме Конституцията, дори за съдебната

...
Не разбирам защо трябва да променяме Конституцията, дори за съдебната
Коментари Харесай

Симеонов: Не съм убеден, че приказките за отваряне на Конституцията са повече от един етикет

" Не разбирам за какво би трябвало да променяме Конституцията, даже за правосъдната промяна. Изключително песимистичен съм. Човешкият капитал мъчно ще бъде заменен, както и да сменяме структурата на нещата. Сменяйки формата, не знам по какъв начин тъкмо ще сменим наличието. Разбира се, би трябвало да вършим промени ".

Това съобщи за БНР изпълнителният шеф на " Галъп интернешънъл болкан " Първан Симеонов.

" Защо би трябвало да вършим нов преход? Кое ни дава легитимността да считаме, че можем да рестартираме страната? Кое ни кара да имаме увереността, че можем да рестартираме страната, освен това да я рестартираме по облика и сходството на политически сили и дейци, които могат да се окажат прекомерно краткотрайни. Не съм доста уверен, че всички приказки за отваряне на Конституцията са доста повече от един горделив етикет. Дано имат явен проект какво да вършат със правосъдната промяна ", уточни Симеонов.

" Явно е, че от ПП-ДБ, допускам и другите обединения в тази сглобка, ще държат преди този момент да заявят част от целите си на старта, вероятно като слагане на преговорни позиции с другите. Не на последно място, може би на едно от главните места - да създадат реклама на някои свои значими знаци, които желаят да споделят основно за своите вътрешни публики, с цел да ги стегнат малко, когато те сякаш стартират да ерозират ", добави още Първан Симеонов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР