Не разбирам защо тръгнаха да пътуват българите. Правилата са, за

...
Не разбирам защо тръгнаха да пътуват българите. Правилата са, за
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Никой не може да ви накара да излезете в неплатен отпуск

Не разбирам за какво потеглиха да пътуват българите. Правилата са, с цел да се съблюдават, а не да се умува върху тях. Цялата тази история ще има непосредствено въздействие върху обстановката с разпространяването на ковид у нас. Това пренебрежение към разпоредбите, което ние толкоз доста обичаме, очевидно ни е вкоренено от доста епохи.

Това сподели в предаването "Офанзива " по Канал 3 президентът на КТ "Подкрепа " Димитър Манолов във връзка огромното пътешестване за великденските празници. Той разяснява и предложенията на синдиката, направени на последното съвещание на НСТС. "За нас едни 30 дни спомагателен отпуск ще са изцяло задоволителни. Тези дни би трябвало да важат за майки с деца, хора с увреждания. Работодателите не харесват тази концепция, само че в последна сметка всичко опира до отношението към чиновниците ти. Видяхме, че имаше хора, на които първата им работа беше да освободят личния състав си. Тук приказвам основно за хотели и заведения за хранене. Там спецификата е много по-различна и когато потръгнат нещата, несъмнено ще им е по-лесно да намерят служащи. Друго е да затвориш фабрика и след това да обикаляш по улиците и къщите, с цел да търсиш заварчици примерно ", даде образец Манолов.

КТ "Подкрепа " предлага спомагателни 30 дни заплатен отпуск за избрани групи служащи

"Неплтаен отпуск се взима само и единствено по избор на служащия. Това също потвърждава правотата на нашата концепция за спомагателен отпуск поради пандемията. В тази мярка има смисъл. В предлагането на Българска социалистическа партия за безплатни помощи няма изключително огромен смисъл. Това не е неприятна като цялостна концепция, само че въпросът е по какъв начин да се случи това. Проблемът на политическата класа е, че тя постоянно мисли на едро. Трябва да се мисли за дребните елементи. Нашите оферти вършат натъртват навръх това. Никой не може да реши какъв брой тъкмо ще пострада стопанската система и какъв брой безработни ще има. Имаме редица промишлености, които са на много положително европейско равнище. Всичко зависи по какъв начин ще тръгнат нещата след приключването на рецесията ", разгласи президент на КТ "Подкрепа ".

"Сезонните служащи не трябваше да бъдат пускани. Чартърите с българи, които ще гледат възрастни хора в Австрия, излетяха. Ханс не желае да гледа възрастни хора и по тази причина наема Иван. После тези наши сънародници ще се върнат инфектирани и тук ще би трябвало да ги лекуваме. На мен това не ми харесва. Не желая доста да разясня тематиката за "баровците ", които преди няколко месеца ни споделяха от чужбина - Вие там в България нищо не разбирате, а в този момент се върнаха бързо по родните си места ", приключи Димитър Манолов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР