Не разбирам свръхреакцията на ГЕРБ откъде дойде. Меморандумът, който предлагаме,

...
Не разбирам свръхреакцията на ГЕРБ откъде дойде. Меморандумът, който предлагаме,
Коментари Харесай

Лена Бориславова говори за политически назначения в регулаторите, БТВ забравиха да я питат назначението на Андрей Гюров какво е

Не разбирам свръхреакцията на ГЕРБ от кое място пристигна. Меморандумът, който предлагаме, е покана за договаряния, а не ултиматум. Това сподели Лена Бориславова от „ Продължаваме промяната “ в „ Тази заран “ пред бТВ.

В сряда външният министър Мария Габриел съобщи, че няма да подпише „ така наречен меморандум “ и ясно се заприказва още веднъж за избори.

„ Ние не поставихме ултиматум на сътрудниците от ГЕРБ, в противен случай – поканихме ги на диалози върху съответна преговорна рамка. Още в първите 10 реда на меморандума е записано, че това е предложение за договаряния “, безапелационна е Бориславова.

Тя уточни, че има два огромни казуса, които би трябвало да бъдат решени – избирането на шефовете на регулатори, както и проблемите в правосъдната система.

„ Искам да чуя каква е тяхната визия за регулаторите. Дали желаят плаващи болшинства, дали в регулаторите би трябвало да влязат подвластни политически лица, както стана с Конституционен съд, дали стоят зад концепцията си делението да бъде една трета за Движение за права и свободи и след това една трета за ГЕРБ “, посочи Бориславова.

„ Виждаме по какъв начин работят тези регулатори. Пепи Еврото и Марто Нотариуса са еманация на този развой – регулаторите са избирани с вътрешнопартийни ангажименти в едни кабинети. Този развой не може да продължава по този метод “, добави още тя.

Водещите в БТВ обаче не помниха да я питат какво предопределение е Андрей Гюров като подуправител на Българска народна банка. Той бе началник на ПГ на Политическа партия, преди да бъде назначен в централната банка. На всичкото от горната страна се появи на партийно сборище към този момент като подуправител на Българска народна банка.

Но Бориславова твърди, че регулаторите би трябвало да бъдат изрично самостоятелни.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР