Не просто трябва да сме алтернатива на ГЕРБ, това е

...
Не просто трябва да сме алтернатива на ГЕРБ, това е
Коментари Харесай

Корнелия Нинова обяви: сваляне на ГЕРБ и предсрочни избори

Не просто би трябвало да сме опция на ГЕРБ, това е наложително, само че незадоволително. Вече имаме по-висока цел - да освободим страната и народа си от веригите, в които ги държи една партия и ги използва, с цел да се възпроизвежда, това съобщи Корнелия Нинова на 49-тия конгрес на партията, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Нека народът да бъде свободен да избира, който си желае, може да не харесва и нас, само че да бъде свободен, сподели още тя и добави, че Българска социалистическа партия ще изиска избор на съмнение към държавното управление.

За това за какво беше нужно свикването на конгреса, Нинова отговори:

"Конгресът е непрекъснато настоящ орган и заседава не по малко от веднъж годишно, като разисква значими за страната и партията въпроси. Има ли такива въпроси през днешния ден. За пръв път България е ръководител на Съвета на Европейски Съюз, което е опция да бъдем деен участник за взимане на решения за бъдещето на Европа ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

Тя напомни, че партията заявява, че ще поддържа държавното управление за председателството при изискване, че целите за него бъдат направени в Народното събрание от всички партии.

"Г-н Борисов одобри това изискване и несъмнено, не го извърши. Обществото ни не беше ангажирано в логичен спор по какъв начин да се развива Европейски Съюз и къде е мястото ни в общите европейски ползи. Правителството сведе председателството до техническа подготовка, само че не и до политики ", добави Нинова.

Корнелия Нинова: Що за държание е това

Нинова: Вече не е задоволително да сме опция на ГЕРБ

"Сваляне ГЕРБ от власт, предварителни избори и мотивация да ги спечелим,

една от стъпките е избор на съмнение към кабинета ", предложи Нинова.

"Битката с ГЕРБ по оста ляво-дясно е безусловно наложителна, само че към този момент не е задоволителна. ГЕРБ е еманация на модела, който е резултат на политическите неточности на всички партии, взели участие в ръководството на страната в последните години на прехода. Може и да и останем на нивото на партийните си противоборства с ГЕРБ, само че може и да бъдем държавници и да кажем преходът беше сбъркан, разбираме и желаеме да променим това. В резултат на неверни политики, корупция и персонални ползи в тези години на прехода, изчезваме като народ ", сподели още тя.

Относно рецензиите, че управлението на партията се е самоизолирало и че би трябвало да се вслушва в членовете си, тя разяснява:

"Отчитаме това мнение и свикахме това съвещание. Нека чуем какво мислят членовете ни по значими въпроси за България и Българска социалистическа партия. По-важно е не по какъв начин се оценяваме ние, а по какъв начин ни правят оценка сънародниците ни ".

Тя посочи, че е усъвършенствана връзката и организацията сред управлението и структурите по места, само че обърна внимание на това, че в последните седмици в обществото се основало усещане за тежък разнобой в Българска социалистическа партия и изявления, че в никакъв случай в историята си тя не е била толкоз разрушена.

Жаблянов призна: Има разделяне в Българска социалистическа партия и неодобрение против Нинова

Българска социалистическа партия привиква конгрес по три тематики, номинира Станишев

"Кой е партията - не водачът, не управлението, а членовете на партията. Вие сте представителите им из цялата страна. Моля, да кажете на обществото дали нашите членове са разграничени, да кажете по каква линия, в случай че не, апелирам да информирате и нас, и жителите, от чие име девет души наши приятели показват обществено такава позиция ".

На конгреса беше поискана смяна в устава на партията, с която да се върне остарелият режим на избор на водача. Тази смяна обаче не можа да събере нужните гласове.

Бюджет 2018 година е още една тематика, обсъждана на конгреса.

"Да, бюджет се прави от държавното управление, само че е работа на опозицията да показа алтернативата си. Ние сме поемали ангажимент и сме длъжни пред тези съвсем 1 млн. българи, които ни поддържаха, да съблюдаваме обещанията си. Работа на ръководещите е дали ще се съобразят с алтернативата ни или ще е отхвърлят автоматизирано единствено тъй като е препоръчана от опозицията, това ще бъде тест за тяхната политическа зрялост. Не просто предлагаме сметки, а залагаме опция ", изясни водачът на Българска социалистическа партия.

Симеонов: Бюджетът е пица "Калцоне ", КНСБ блокира центъра на София

Българска социалистическа партия желае отпадане на плоския налог

Корнелия Нинова посочи, че страната се намира в демографска злополука, единствено за предходната година българите са намалели с над 50 хиляди души, а 2,4 млн. живеят в тежки материални неравенства.

"Отваря се ножица сред най-богатите и най-бедните. Делът на необразованите доближава сериозна равнища. В това време сред 10 и 15 милиарда лева се присвояват от паралелната страна и сме първи по корупция в Европейски Съюз. Тези проблеми са натрупвани в годините ", уточни водачът на левицата

Народът ни, съобщи Нинова, не е удовлетворен от живота си и това неодобрение ще изригне рано или късно. Според нея с цел да не разрешат това да се случи, ГЕРБ погнали съществени човешки права.

Това е едно съвременно иго, което се прави от ГЕРБ, която си присвои страната.

"Този модел се поддържа от разнообразни структури на обществото и бизнес структури, които избира да защитят интереса си в този момент и на парче, без визия какво ще коства това на България като страна. Масово се внушава, че няма опция, а когато това се случи против нея се хвърля цялата държавна машина. Имитират се промени ", уточни Нинова.
 Премиерът Бойко Борисов Премиерът Бойко Борисов
От друга страна, Нинова дефинира външната ни политика като политика на ПР-а, на фотографията и снишаването пред по-силните. През това време съгласно нея са се хвърлили време и средства

Българска социалистическа партия да бъде показана като антиевропейска партия.

"Българският народ е пълноправен с другите нации, глобите против Русия би трябвало да паднат, не сме второ качество хора, с цел да ядем второ качество храни. Или ще променим Европа, или ще я загубим като цивилизационен избор, тъй като поради вашите десни държавно управление, Европейски Съюз е в това положение. Десните партии дефинираха тези изявления като антиевропейски и стартира култивиране на публичното мислене, че Българска социалистическа партия е антиевропейска партия ", разяснява Корнелия Нинова.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР