Не просто е желателно, много е важно да се постигне

...
Не просто е желателно, много е важно да се постигне
Коментари Харесай

Тагарев: Много е важно да се постигне разбиране, за да продължим с редовно правителство

Не просто е желателно, доста е значимо да се реализира едно схващане, с цел да продължим с постоянно държавно управление, съобщи министърът на защитата в оставка Тодор Тагарев пред публицисти в региона на връх Перелик, оповестява Българска телеграфна агенция.  

Според него би трябвало да се продължат стъпките в правосъдната промяна, по подсилване на отбранителните качества, интеграцията в НАТО и помощта за Украйна.  Всичко това са извънредно значими въпроси, уповавам се, че няма да се стигне до някаква серия от служебни държавни управления, което видяхме в предните две години, добави министър Тагарев. Той участва на деня за проява на качества на четвъртата взаимна интернационална подготовка „ Родопи – 24 “, която се организира в региона на Перелик над Смолян.

В отговор на журналистическо запитване по отношение на ротацията, министърът на защитата разяснява, че това е въпрос, който ще се взема решение от политическите партии. Аз бях поканен в експертна роля, ще забележим каква е обстановката, дали ще продължа или не, уточни Тодор Тагарев. „ Това не го разбирам доста с ротацията, за министър председател – добре, обаче в бранш да се прави ротацията, за пръв път го чухме предишния ден и то импровизирано “, добави министърът  на защитата.

Това, което кабинетът обезпечи, е доста забележителен растеж на бюджета за защита, сподели министър Тагарев. Според него става дума за извънреден растеж, отчитайки, че Министерството на защитата получи с 800 млн. лева повече за 2024 година спрямо 2023 година  Кабинетът сподели, че прави оценка действително обстановката в областта на сигурността и нуждата да се усилят разноските за защита, те да се влагат в развиване на предпочитани качества, разяснява Тагарев.  

„ Успяхме да повишим заплатите на военнослужещите два пъти – от средата на предходната година с 10% и от началото на тази година с още 10%. Надявам се това да помогне, с цел да притеглим нови хора и да задържим качествените хора в областта на защита “, сподели още Тодор Тагарев.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР