Не просто думи, това е посланието, което стои зад един

...
Не просто думи, това е посланието, което стои зад един
Коментари Харесай

Сашо Кадиев се извини в ефир

 " Не просто думи ", това е посланието, което стои зад един интернационален план, ориентиран против езика на омразата, в който ефективно присъединяване имат Мария Черешева, публицист, зам.-председател на Асоциацията на европейските публицисти в България и има богат опит по тематиката за отбраната на човешките права и Симеон Василев, който е ръководител и съосновател на Фондация " Глас " и от години е деятел за правата на ЛГБТИ хората в България.

Преди представянето на плана Сашо Кадиев сервира своето опрощение за собствен прочувствен коментар от 12 февруари: 

" Преди началото на идващия диалог в студиото по значима тематика, желая да се обърна към вас, феновете на " Преди обед ", на bTV и на слушателите на bTV Radio, както и към моите сътрудници и моите уважаеми посетители, с цел да се извиня. Имам причина да го направя.

Искам да се извиня за думите, с които прочувствено разясних информация, която сервирах неточно в ефир, и по-конкретно на 12-и този месец, ефира в петък. Неволно засегнах хора, които надълбоко почитам, хора, с които съм израснал, хора, които са част от най-близкото ми обграждане.

В моето семейство, аз съм възпитаван в приемливост към другите, въпреки че ние в никакъв случай не сме се отнасяли към света като друг, а като единствен и като един.

В нашето предаване " Преди обед " ние доста постоянно сме давали естрада на разнообразни непривилегировани групи, постоянно сме коментирали тематики, които раздират обществото - контрастни тематики, тематики, които поляризират. В студиото са ни гостували представители на ЛГБТИ групите и доста други малцинствени групи, макар че за мен няма групи, всички сме едно. Всички сме едни и същи, въпреки че образецът, който дадох предходната седмица, беше малко по-различен, за което надълбоко скърбя, тъй като съм си разрешил да бъда прочувствен и неточен. Това не би трябвало да се прави.

Също по този начин имам вяра, че единственият белег на цивилизованост във времето, в което живеем, изключително в този момент, е толерантността. Всички ние да бъдем толерантни и разбиращи към ближните. И това, което ви споделям сега е самата истина. " - сподели Сашо Кадиев.

Причина за това стана негово изявление в ефира на предаването му, засягащо измененията в половите обръщения в някои английски лечебни заведения. Ето го и него:

" Можем ли да приказваме за един случай в Съсекс, Англия, който е малко необикновен? В Университетската болница в Съсекс вкарват нова политика и са споделили на акушерките, че към този момент не могат да употребяват думите " майка ", " кърмене " и " майчинство " в отбрана на транс хората и това е публично в тази болница. (...) Сега се намираме в телевизия и сме в демократична страна. Няма да се показвам извънредно, с цел да не си изгубя работата, тъй като ще остана единствено по мълет, само че аз съм извънредно несъгласен с това. Как те трансформират лексиката на едно човечество в името на това да обслужваме едни хора, които са решили, че ще вършат карнавал у тях? "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР