Не пропускайте Още по едно“, Човекът, който продаде кожата си“,

...
Не пропускайте Още по едно“, Човекът, който продаде кожата си“,
Коментари Харесай

КИНОпролет с 25-ия София Филм Фест 23 април – 13 май 2021

Не пропускайте „ Още по едно “, „ Човекът, който продаде кожата си “, „ Страх “ и още изкушения в Дома на киното, Чешкия център и ОКИ „ Искър “
За киноманите предстоят три седмици, в които пролетните празници ще бъдат съчетани с киноудоволствия от класическо естество, на които мъчно може да се устои. Ремастерирани версии на типичен произведения и нови филми-хитове от международното и балканското кино ще бъдат показани в програмата на 25-ия София Филм Фест #Пролет, която стартира в ПЕТЪК!
Имате опция да видите Мадс Микелсен в най-новия шлагер на Томас Винтерберг „ Още по едно “ на огромен екран – това може да се случи на 23 април, дни преди филмът с най-голяма възможност да получи Оскар 2021 за най-хубав интернационален филм, и в Деня на Европа, 9 май – на специфичната прожекция на Наградата ЛУКС на Европейския парламент.
„ Нашата упоритост беше да създадем филм за живеенето. За изгубените ентусиазъм, любознание, предпочитание да поемаш опасности и да изследваш непознатото. Тези четирима учители просто се оказват в затворения кръг на непрекъснато повтаряне и ежедневна рутина “, споделя Винтерберг.
* * *
Една от българските кинотворби, които 25-ия София Филм Фест показва пред родната аудитория, е най-новият филм на Ивайло Христов „ Страх “. Това е история за приемливост и човещина, за отчуждение, само че и за потребност от непосредственост, за предразсъдъците, подбудени от страха от особеното – тази история по едно и също време натъжава и разсмива. Филмът бе почетен с Голямата в Талин и с четири наградата, в това число огромната премия, на фестивала „ Златна роза “ във Варна. Самият режисьор дефинира кино лентата си като сурова любовна история и даже като „ неуместна комедия “ и споделя, че го е нарекъл „ Страх “, тъй като това е възприятието, което изпитваме към хора, които не познаваме. „ Страх “ ще бъде показан на специфична прожекция в Дома на киното от неговия креативен екип!
* * *
Историята в номинирания за Оскар „ Човекът, който продаде кожата си “ на режисьорката Каутер Бен Хания е за пътешествието на млад, сензитивен и емоционален сириец през Европа. За да избяга от войната и да живее с любовта на живота си, той се съгласява един от най-ярките съвременни художници да татуира гърба му. Филмът, с присъединяване и на магнетичната Моника Белучи, получи премията за най-хубав артист в програмата „ Хоризонти “, Венеция 2020.
* * *
Специалните стратегии „ СФФ 25 “ и „ СФФ 10 “, в които са включени емблематични филми от близкото минало на световноизвестни режисьори, съдържат цифрово ремастерирани копия, които могат да бъдат видени САМО на огромен екран.
Вим Вендерс – „ Алис в градовете “, „ Париж, щата Тексас “, „ Лисабонска история “ и „ Буена Виста Сошъл Клъб “;
Хю Хъдсън – „ Огнените колесници “;
Джим Джармуш – „ Извън закона “;
Уонг Кар-вай – „ В въодушевление за обич “;
Мохсен Махмалбаф – „ Кандахар “;
Кшищоф Зануси – „ Животът като смъртоносна болест, излъчена по сексуален път “;
Милчо Манчевски – „ Преди дъжда “;
Тед Кочев – „ Рамбо: Първа кръв “;
Тери Гилиъм – „ Бразилия “;
Горан Паскалевич – „ Въпреки мъглата “;
Отар Йоселиани – „ Птица безгрижна “;
Алън Паркър – „ Пинк Флойд – Стената “;
Ейбъл Ферара – „ Сибир “.
* * *
Финландско-шведската копродукция „ Туве “ на режисьорката Зайда Бергрот пресъздава част от завладяващата орис на художничката Туве Янсон, основател на фамозните муминтроли.
Премиерата на най-новия филм на Кристиян Пецолд „ Ундине “ бе в Берлин през 2020 година, като чаровната Паула Беер беше удостоена със „ Сребърна мечка “ за най-хубава актриса. Ундине е историк и работи като музеен гид в Берлин. Тя освен знае всичко за Форума на Хумболт, само че и изживява една трагична любовна история.
Тези два кино лентата предлагаме на вниманието на киноманите в специфичните фестивални прожекции в ОКИ „ Искър “.
* * *
 Нова порция международно кино от 25-ия София Филм Фест в интервала 23 април – 13 май 2021 Нова порция международно кино от 25-ия София Филм Фест в интервала 23 април – 13 май 2021
Шедьоври на актуалното кино и неувяхващи класики в програмата на юбилейния фестивал Билетите са в продажба от през днешния ден! 25-ият София Фи...
В Чешкия център от 26 до 29 април може да видите четири произведения от специфичната стратегия с документални филми CINEMA POLITICA, показани персонално от селекционера и основател на тази стратегия Светла Търнин, както и от техните създатели, с помощта на международната интернет мрежа.
Прожекциите, планувани от 23 април до 13 май в програмата на 25-ия София Филм Фест ПРОЛЕТ ще откриете в прибавен файл.
ОЧАКВАЙТЕ още кино от 25-ия София Филм Фест през есента!
* * *
БИЛЕТИТЕ
Предварително закупените билети за прожекции от програмата на 25-ия София Филм Фест в интервала 22 март – 8 април 2021 могат да бъдат употребявани:
 10-ти кино ден на младите фенове - гледай и гласувай ОНЛАЙН! 10-ти кино ден на младите фенове - гледай и гласувай ОНЛАЙН!
10-ти ФИЛМОВ ДЕН НА МЛАДИТЕ ЗРИТЕЛИ Гледай свободно ОНЛАЙН 3 кино лентата! Бъди част от младите киномани на Европа! Европейската кино акад...
* За идните прожекции през април - май или за есенното издание на СФФ през септември 2021 година.
* Ако имате предпочитание сумите да бъдат възобновени и в случай че билетите са закупени на каса, може да получите назад цената им на касата в Дома на киното, в границите на работното ѝ време.
* Ако имате предпочитание сумите да бъдат възобновени и в случай че билетите са закупени онлайн - нужно е да се свържете с екипа ни на безвъзмезден номер 0800 18 110 (от 12:00 ч. до 19:00 ч. ) или да ни пишете на [email protected], належащо е да получим дата и час на осъщественото заплащане, име или КИН номер на картодържателя, сума, както и имейл адрес или телефонен номер при потребност за контакт с Вас.
БИЛЕТ в КЕН е в комерсиалната мрежа!
С него може да гледате прожекции от София Филм Фест Пролет или Есен, или филм от определени прожекции в Дома на киното до края на 2021 година!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР