Не признават, че системата им е скапана. ЗасегаОт КАТ-София са

...
Не признават, че системата им е скапана. ЗасегаОт КАТ-София са
Коментари Харесай

След публикация на “Труд”: КАТ връща парите, взети два пъти за един фиш

Не признават, че системата им е скапана. Засега
От КАТ-София са декларирали, че ще върнат парите на водача, платил два пъти един и същи електронен фиш, научи “Труд”. Те обаче към този момент не желаят признаят, че компютърната им системата им за наказания е скапана и би трябвало неотложно да я оправят, нито да изоставят практиката Министерство на вътрешните работи да отхвърля административни услуги поради неплатени санкции.

В понеделник “Труд” разказа в детайли случая със столичанина П. Г. На 1 юли 2020 година той платил по банков път 35 лева за превишена скорост, откакто го снимала лазерна камера на тринога. Преди дни индивидът отишъл да си възобнови персоналната карта и му споделили, че “плащането не е отразено в нашата система” и повторно той превел заветните 35 лева, с цел да не му отхвърлят полицейската услуга.

Стотици са случаите на хора, които пращат пари по сметка в Българска народна банка, посочена в електронния фиш, а след това санкцията им продължава да попада в компютрите на КАТ. Нужна е политическа воля тази система да бъде изменена и да няма две сметки за парични преводи - една в Българска народна банка и една в полицията. И още - да се забрани на чиновници на Министерство на вътрешните работи ще отхвърлят обслужване на данъкоплатци, склонни да отделят по над 1 милиарда лева годишно за техните заплати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР