Не приемайте, че всички необвързани хора са самотни и нещастни;

...
Не приемайте, че всички необвързани хора са самотни и нещастни;
Коментари Харесай

10 начина, по които обвързаните карат необвързаните да се чувстват зле

Не приемайте, че всички необвързани хора са самотни и нещастни; като противоположното може даже да е по-вярно. За да е сполучливо едно другарство, и двете страни би трябвало да положат релативно идентични старания, с цел да поддържат първокласен контакт. Взаимната емпатия и внимание са значими. Не очаквайте необвързаният човек да поставя повече старания или време от обвързания, с цел да запази едно другарство.
Мярката за другар е това, което правиш, когато другата страна има потребност от теб. Това, че сте обвързани, не ви дава опрощение да „ не сте отсреща “, когато би трябвало.
Истината е, че хората, които са част от щастлива двойка, могат да оставят своите необвързани другари да се усещат изолирани, без значение какъв брой ужасно може да се усеща самият този другар от обстоятелството, че е самичък. 
Партньорите в една влюбена двойка може да споделят и да вършат неща (умишлено или неволно), които да накарат техния самостоятелен другар да се усеща като третото колело или още по-зле – като спукана гума. Това от своя страна може окончателно да навреди на едно другарство, което преди е било мощно.
Това, което следва, са 10 метода, по които двойките могат да накарат несемейните си другари да се усещат изоставени:

1. Не приемайте, че всички необвързани хора са самотни и/или нещастни.
Всъщност може да е тъкмо противоположното. Свободните хора имат доста преимущества в живота си. Често те са радостни даже единствено от обстоятелството, че към този момент не са част от нездравословни връзки (в случай, че скоро са прекратили своя връзка).

2. Полагайте старания да поддържате връзка с необвързаните си другари.
Помните ли оня ваш приятел/приятелка, който е твърдял, че ще бъде до вас вечно, във времето, когато и двамата/двете сте били необвързани? Е, в някои случаи това може да значи „ до момента в който си намеря различен приятел “, а не „ вечно “. За да работи едно другарство, и двете страни би трябвало да положат релативно идентични старания, с цел да поддържат първокласен контакт между тях. Наличието на половинка в живота ви не би трябвало да ви кара да занемарявате значимо другарство.

3. Не приемайте времето и графика на нито един човек за даденост.
Често самостоятелен човек, който се пробва да си направи среща с двойка-приятели, може да бъде много усложнен. Двойката може да му отговори с нещо като: „ Имаме свободно време сред 14:17 и 14:39 след седем вторника, стига да се срещнем в детската градина на нашето дете и да носим костюми на заек и луна. “ Разбира се, една двойка може да има избрани ограничавания, свързани с връзката, изключително в случай че има деца. Но двойката не би трябвало да допуска, че необвързаният им другар просто прекарва деня си в гледане на филми и в очакване въпросната двойка да му се обади. Самостоятелният живот също може да бъде доста претрупан, евентуално даже по-натоварен от съпружеския живот.

4. Не си поставяйте граници, които не са взаимни.
Чували ли сте в миналото новобрачен човек да ви споделя: „ Сега, когато имам половинка, към този момент не мога да върша това или това? “ Ако това и това значи излизане вечер и през уикендите, тогава новобрачният човек може да накара необвързания си другар да се усеща като „ другата жена “ или „ другия мъж “ в една връзка. Двойката не би трябвало да се отнася към един другар като към някакво диво, рисково животно, което може да отклони някой от съпрузите от „ правия път “.

5. Не се дръжте по този начин, като че ли двойките схващат живота по-добре от необвързаните хора.
Да си в двойка не е еквивалентно на това да си по-мъдър. Нито пък в случай че имаш деца. Всеки човек може да има прозрения за смисъла на живота. Пътят в живота на всеки е друг, което може да донесе неповторими прекарвания, вероятности и просветление. Двойките към момента могат да научат доста от необвързаните си другари и противоположното.

6. Бъдете любопитни за живота на необвързаните си другари.
Хората от една двойка може да са доста скучни на моменти, в случай че всичките им диалози и мисли са съсредоточени единствено към няколко неща: а точно от какво се интересува двойката и какво двамата вършат дружно. В резултат на това двойката може да пропусне да попита какъв е животът на техния самостоятелен другар и даже да наподобява незаинтересувана от отговорите. Но другарствата стартират да се утежняват, когато едната страна знае все по-малко за това какво мисли и прави другата.

7. Не се отнасяйте към самотните си другари, като че ли нещо не е наред с тях.
Двойките би трябвало да заобикалят да задават въпроси като: „ Защо към момента си самичък? “. И те не би трябвало автоматизирано да одобряват, че техните необвързани другари вършат нещо неправилно и за това към момента са без половинка. Намирането на верния човек в живота може да отнеме доста време на някои, а и изисква доза шанс.

8. Не изключвайте необвързаните си другари от вашите действия, диалози и събирания.
Ако една двойка не би трябвало да се опасява да предложения собствен самостоятелен другар на празненство, доминирано от други двойки. Този неженен другар сигурно ще откри общ език с обвързаните хора и в действителност може да разнообрази диалозите на масата и да усъвършенства атмосферата на празненството.

9. Поставете се на мястото на необвързаните си другари.
Разбира се, някои двойки може да желаят да слагат брака си в огледалото за назад виждане. Това обаче не значи, че една двойка не би трябвало да остане съпричастна, непрестанно да обмисля вероятностите на своите несемейни другари и да се пробва да накара своите необвързани другари да се усещат включени в диалози и действия. Една двойка може по нехайство да каже и направи неща, които могат да накарат необвързаните да се почувстват някак зле. Например да кажете на необвързания: „ Не би трябвало да бъдеш толкоз придирчив, когато си търсиш половинка “, което може да звучи като „ Не си чак толкоз прелъстителен, с цел да си взискателен “.

10. Бъдете там, когато необвързаните ви другари имат потребност от вас.
В последна сметка мярката за другар е това, което правиш, когато другият има потребност от теб. Това, че сте в сантиментална връзка, не значи, че би трябвало да сте 100% фокусирани върху половинката си от самото начало. Такъв единствен фокус в реалност не основава здрава връзка. Плюс това, в случай че половинката ви в действителност се интересува от вас, той или тя ще желае да поддържате другите си другарства. И това включва да сте там, когато другите ви другари в действителност имат потребност от вас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР