Не приемам да бъдат атакувани експертите на Министерството на финансите,

...
Не приемам да бъдат атакувани експертите на Министерството на финансите,
Коментари Харесай

Горанов отговори на Радев: Ако е решил да води политическа война с ГЕРБ, това е негово право

Не одобрявам да бъдат атакувани специалистите на Министерството на финансите, които освен през последните години, само че и от самото начало на Прехода са подсигурили финансовата непоклатимост на страната. Това съобщи във Варна министърът на финансите Владислав Горанов по мотив  за публичната поръчка на Агенция „Митници“, извоювана от компания, обвързвана с Димитър Желязков-Очите. По думите на президента договорът е подписан в мандата на служебното държавно управление, само че от служители, назначени от ГЕРБ.

„Цитираната в последно време компания печели три от обособените позиции, свързани с защита на две почивни бази и едно митническо бюро на обща стойност 2 520 лв., за две години, за защита с механически прийом. В случая изобщо не намирам претекстовете за толкоз остра реакция от страна на държавния глава“, разяснява Горанов.

По думите му,  хората, които са подписали публичната поръчка, са на работа в организацията повече от 20 години. „Трябва ли да кажа, че началникът на отдела за публични поръчки е сестра на върховен политик от Българска социалистическа партия – попита Горанов – Не би трябвало да го споделям, тъй като държавните чиновници в България служат на цялото общество, те не са на ГЕРБ, на Българска социалистическа партия или на президента“.

По думите на финансовия министър, в случай че позицията на президента е да нападна политически ГЕРБ, това е негово право на политик и държавен глава. „Ако той е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, е негово право, различен е въпросът какъв дял би донесло това“, съобщи Владислав Горанов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР