Не президентът обяви война, той просто я прие, смята журналистът

...
Не президентът обяви война, той просто я прие, смята журналистът
Коментари Харесай

Национално движение „3 март“ на Радев става партия и започва война с ГЕРБ и ПП?

Не президентът разгласи война, той просто я одобри, счита журналистът Иван Гарелов

Обстановката в страната се изостря и повода за това е концепцията на ръководещата „ структура “ да смени националния празник „ 3 март “. Причината – да се направи верноподанически жест към повелителите от „ посолството “, написа журналистът Иван Гарелов в собствен разбор за в. „ Галерия “.

Другият фактор за неустойчивост е борбата с президента Румен Радев.

„ Увлечени и опиянени от властта, която им дава „ съединеното “ болшинство в Народното събрание, ръководещите продължиха да се забавляват с окастрянето на всички вероятни пълномощия на президента, което ще го направи непотребна политическа фигура. Това безогледно отношение сложи Радев пред невъзможността да разисква и взема решение най-важните въпроси на страната с ръководещите партии.

Така се стигна до честването на Шипка, което президентът избра като алегорична естрада с подобаваща атмосфера да насочи унищожително остри рецензии към ръководещите и да разгласи основаването на Национално придвижване „ 3 март “, написа Гарелов и съпоставя тези дейности на президента с прословутата сцена пред постройката на „ Дондуков “, когато той се появи пред протестиращите свои последователи с вдигнат пестник „ Вън мутрите от България! “

Според журналиста, акцията, която президентът предприе на Шипка занапред ще оказва влияние върху политическата конюнктура.

„ Не президентът разгласи война. Войната към този момент бе оповестена от ръководещото болшинство – война против историческото схващане и историческата памет на народа, война против мирния развой посредством насилствена акомодация към евроатлантическите полезности, война против особеното мнение, ограничение на пълномощията на президента до превръщането ме във фигурант на политическата сцена “, написа Гарелов.

„ Президентът просто одобри войната. Той не разгласи бойни дейности, просто даде паролата за единство и битка. Той не разгласи политическа стратегия. Обяви политическа цел „ 3 март “, прибавя журналистът.

Според него не е наложително да се построяват политически структури и да се чака Радев да напусне поста си, с цел да оглави придвижването. Народът би трябвало да откри формите и смелостта за опазването на 3 март.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР